ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ: “Ναι, ο Άρης Πολεμίου είναι το αφεντικό της Πάφου- Πάμε μόνο άνοδο στην Ά κατηγορία”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Άρης Πολεμίου έχει φέτος στραμμένα πάνω του τα βλέμματα του βόλεϊ όλης της Κύπρου και όχι άδικα. Οι επιδόσεις της ομάδας βλέπετε η οποία είναι από τις παραδοσιακές ομάδες πετόσφαιρας του νησιού μας όχι απλά επιτρέπουν αλλά επιβάλλουν ο Άρης να είναι θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που αφορούν το βόλεϊ.

Λίγο το ρόστερ, λίγο οι στόχοι, πολύ δε περισσότερο τα αποτελέσματα κααθιστούν την ομάδα του Πολεμιού ένα από τα 3-4 φαβορί για άνοδο. Άλλωστε το 7 στα 7 δίχως μάλιστα απώλεια σετ δεν αφήνει πολλές επιλογές απο το να χαρακτηριστεί η ομάδα του Γιώργου Χαραλάμπους ως “τρένο” για άνοδο.

Για την ξέφρενη φετινή πορεία της ομάδας, τους στόχους αλλά και τις φιλοδοξίες μίλησε στο AthlitikaPress που είναι και χορηγός επικοινωνίας του Άρη ο πρόεδρος της ομάδας Λευτέρης Λαζάρου.

Ποιοι οι φετινοί σας στοχοι;

Οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή πετοσφαιρικη χρονια είναι η άνοδος της ομάδας στην Α΄ Κατηγορία και η επαναλειτουργία των ακαδημιών μας. Για αυτο το λόγο ξεκινήσαμε τον προγραμματισμο αρκετά νωρίς με την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού Γιώργου Χαραλάμπους, αξιολογησαμε το ροστερ που υπήρχε, ενα πολυ καλό ροστερ το οποίο αποτελείτο απο κοπέλες της περιοχης μας. Αν και βρήκαμε αρκετά εμπόδια η ομάδα ετοιμάστηκε για τον μεγάλο στόχο που ειναι η ανοδος.

Εντυπωσιακή η φετινή πορεία του Άρη, τι να περιμένουμε μέχρι το τέλος, θα το πάτε αήττητο;

Ναι όντως μετα και την ενίσχυση μας με τις δυο Αμερικανιδες η ομαδα ειναι πλήρης, παιζει ωραίο βολλευ και ναι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το αήττητο μεχρι το τελος.

Η ομάδα στηρίζεται για ακόμη μια φορά στις κύπριες παίκτριες και ειδικά σε αθλήτριες που είναι γέννημα θρέμμα του σωματείου; Παίζει ακόμη ρόλο η συναίσθηση της φανέλας;

Για εμας όλους στο Πολεμι ο Αρης και δη η Πετοσφαιρα ειναι μια μεγαλη ιδεα, μια μεγάλη αγάπη για αυτο το Σωματείο είναι εκει και στα δυσκολα. Ειναι αλήθεια οτι ολα αυτά τα χρονια ο Αρης αποτελείτο απο κοπελες του Πολεμιου και της περιφέρειας. Η σημερινή ομάδα αγωνίζεται για χρονια μαζί και αγωνίζονται για την φανέλα και την ιδεα που ονομάζεται Αρης Πολεμίου.

Ενισχυθήκατε και με δυο ξένες από την Αμερική. Περιγράψετε μας λίγο τις δυνατότητές τους;

Πρώτα απο ολα ειναι δυο φανταστικές κοπέλες. Ευγενικοτατες, χαρούμενες και εδεσαν με την ομάδα πολυ γρηγορα. Η Tαylor Horsfall η οποία έφθασε πρώτη στο νησι μας αγωνίζεται ακραία αλλα και συναμα μπορεί να αγωνιστεί και σαν λιμπερο και η Alyssa Enneking η οποία έφθασε πριν 15 περίπου μερες είναι ακραία. Πιστέψτε με οι δυνατότητες τους ειναι πολυ μεγάλες και τις ευχαριστούμε που αποδέχτηκαν την πρόταση μας και ειναι κοντα μας.

Είναι υπέρβαση για σας η απόκτηση τους;

Με τα σημερινα δεδομενα, ναι ειναι υπέρβαση αλλα ευελπιστώ οτι αυτη η υπέρβαση θα φέρει την ομάδα εκεί που πρεπει να βρίσκεται στη Α Κατηγορία.

Πως βλέπετε φέτος τη χρονιά; Ποια ομάδα θεωρείται είναι αντίπαλος για την άνοδο;

Ειναι ενα δύσκολο Πρωτάθλημα αυτο της Β κατηγορίας. Εχει αρκετα καλες ομαδες και στα δυο γκρουπ, απο το δικο μας γκρουπ βλεπω την Αναγέννηση με την Ανόρθωση να πολεμανε για τη δευτερη θέση και απο το άλλο νομιζω θα γινει μαχη μεταξύ του ΘΟΙ Αυγορου, της Ομόνοιας και της Ένωσης Νεων Αγιου Αθανάσιου.

Δεδομένου ότι στη Β κατηγορία μετέχουν τρεις παφίτικες ομάδες θεωρείται ότι ο Άρης είναι το αφεντικό της πόλης;

Ναι αυτη τη δεδομένη στιγμη είμαστε. Άλλωστε αυτο δείχνουν και τα αποτελέσματα.

Ποιες οι σχέσεις σας με τα άλλα σωματεία;

Δυστυχώς και το λεω δυστυχώς με μεγαλη μου λυπη οχι και καλύτερες.

Μπορεί μια ομάδα όμως κ. Λαζάρου να έχει μέλλον δίχως ακαδημίες; Ποιο είναι το πλάνο σας για το κομμάτι των αναπτυξιακών ηλικιών;

Οχι ουτε για συζήτηση. Και αυτος ειναι ο 2ος μεγαλος στοχος μας. Ειχαμε ξεκινήσει απο περσι μια μεγάλη προσπάθεια φεραμε γυρω στα 50 παιδιά αλλα δυστηχως λογω Covid δεν συνεχίσαμε. Φετος δοξα το θεω ολα ειναι μια χαρα, εχουμε γυρω στα 35 παιδιά τα οποια προπονούνται κάτω απο τις οδηγίες των 3 προπονητριων μας Μαριας και Ραφαελας Κουππη και της Ασπασίας Χατζηχριστοδουλου. Ειμαι πεπεισμένος οτι με την νεα Πετοσφαιρικη σεζον ο Αρης θα εχει 2 αγωνιστικα τμήματα στα αναπτυξιακα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας μας. Σχεδιαζουμε αρκετα πράγματα για τα παιδιά των ακαδημιών μας οπως το πρωτο πετοσφαιρικο camp παιδιών ηλικίας 6 με 16 χρονών με την συμμετοχή προπονητων απο την Κύπρο και την Γερμανία . Περισσότερα για το συγκεκριμένο camp θα έχουμε πολυ σύντομα.

Το μήνυμα σας προς του φίλους του Άρη;

Το μήνυμα εμενα προσωπικά αλλα και των ανθρώπων που υπηρετούν την ιδεα και την ιστορια του Αρη είναι απλό. Ελατε όλοι μαζι να στηρίξουμε την ομάδα της Κοινότητας. Τα οφέλη πιστέψετε με ειναι παρα πολλά. Τελος θα ηταν παραλειψη να μην ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβούλιου για την αμεριστη και συνεχη στηριξη στο Σωματειο μας. Επισης ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους οσους εχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν οικονομικά την ομαδα μας σε αυτες της δύσκολες περιοδους.