Με “ΠΕΝΤΑΡΑ” ξανά στο κόλπο της Ευρώπης η Πάφος FC!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου, η Πάφος FC αυτή την φορά για το πρωτάθλημα κέρδισε με το εντυπωσιακό 5-1 την Ανόρθωση Αμμοχώστου στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Πλέον, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα μπαίνει και πάλι δυνατά στο “κυνήγι” της τέταρτης θέσης και μίας θέσης που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς μείωσε στο -1 από τον τέταρτο της βαθμολογίας Άρη και περιμένει το αποτέλεσμα της ομάδας της Λεμεσού απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Με “ψυχρολουσία” ξεκίνησε ο αγώνας για το σύνολο του Κάρλος Καρσέδο, καθώς μόλις στο 9ο λεπτό η Ανόρθωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το γκολ του Φερεϊρα. Ο Πορτογάλος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ίβουσιτς, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η απάντηση της Πάφου ωστόσο ήταν άμεση. Ο Ζάιρο επέστρεψε στα γκολ, με κοντινή κεφαλιά στο 11ο λεπτό.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν της Πάφου.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με εκπληκτικό τρόπο. Ζάιρο και Τάνκοβιτς συνεργάστηκαν “μαγικά”, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με κοντινό πλασέ.

Το “ξέσπασμα” της Πάφου δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 20′ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Αυτή την φορά ο προωθημένος Γκολντάρ με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 3-1.

H Πάφος δεν σταμάτησε παρά το σημαντικό προβάδισμα που πήρε να ψάχνει κι άλλα γκολ, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν παραδομένοι στις ορέξεις των παικτών του Καρσέδο.

Το τέταρτο γκολ ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, με τον Ζάιρο να πετυγχαίνει με κοντινό πλασέ το 4-1 και ταυτόχρονα το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.

Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Κάρλος Καρσέδο να δίνει αγωνιστικά λεπτά σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ζάζα. Ο Βραζιλιάνος με δυνατό βολέ διαμόρφωσε στο 70′ το τελικό σκορ.

Στα αρνητικά του αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Κεραυνού.