Γιώργος Γεωργίου (Τσιάρτας): “Περιμένω κλειστούς αγώνες.. Έφθασε ο καιρός η Πάφος να κατακτήσει τίτλο”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος που θα μπορούσε να μιλήσει για το ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου ανάμεσα σε Πάφος FC και Απόλλωνα.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τόσο του Απόλλωνα όσο και της ΑΕ Πάφου, Γιώργο Γεωργίου (Τσιάρτα), ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του για τις “μάχες” που αναμένονται σε “Στέλιος Κυριακίδης” και “Άλφα Μέγα”.

Διαβάστε όσα μας δήλωσε:

Πως βλέπεις το ζευγάρι του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Πάφο και Απόλλωνα;

“Καταρχάς να αναφέρω ότι τα παιχνίδια του Κυπέλλου έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Περιμένω κλειστούς αγώνες, καθώς οι ομάδες όπως όλα δείχνουν παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για διάκριση στην φετινή σεζόν. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό.”

Ποια ομάδα θεωρείς ότι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση;

“Θεωρώ ότι έχουν ίσες πιθανότητες οι δύο ομάδες να πάρουν την πρόκριση. Αν έπρεπε να δώσω σε μία ομάδα ένα ελαφρύ προβάδισμα αυτή θα είναι η Πάφος. Κατά την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι η Πάφος αν και δεν το έδειξε σε αρκετά παιχνίδια στην φετινή σεζόν, έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από την φετινή ομάδα του Απόλλωνα. Ακόμη ένας λόγος που η Πάφος έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Απόλλωνα είναι το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο Α’ Γκρουπ, εκεί που καλείται να αγωνίζεται σε πολύ απαιτητικά παιχνίδια με υψηλούς ρυθμούς, εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα, που το τελευταίο διάστημα κάνει “αγγαρεία” στο Β’ Γκρουπ, αλλάζει συνεχώς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και γενικά δεν έχει κάποιο στόχο”.

Yπήρξες ποδοσφαιριστής και γνωρίζεις από μέσα τι γίνεται πριν τέτοια σημαντικά παιχνίδια. Ποια προετοιμασία χρειάζεται;

“Η προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα είναι συγκεκριμένη. Σας είπα και πριν ότι τα παιχνίδια Κυπέλλου έχουν ιδιαιτερότητες. Σίγουρα για τον επαναληπτικό αγώνα οι ποδοσφαιριστές θα εξασκηθούν στα πέναλτι, καθώς μπορεί η πρόκριση να κριθεί εκεί. Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη θέληση και από τις δύο ομάδες να πάρουν την πρόκριση και το γεγονός αυτό θα τις κάνει πιο προσεχτικές εντός του αγωνιστικού χώρου για να περιορίσουν όσο γίνεται τα λάθη τους.”

Πως περιμένεις σήμερα το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”; Είναι σημαντικό ο κόσμος της Πάφου να γεμίσει τις κερκίδες για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές;

“Θυμάμαι όταν ήμουν ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΠ πριν χρόνια, αγωνιστήκαμε και πάλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και σύμπτωση ήταν το πρώτο παιχνίδι στο Παφιακό στάδιο απέναντι στον Απόλλωνα. Κερδίσαμε 3-2 στο πρώτο παιχνίδι και χάσαμε την πρόκριση στον επαναληπτικό καθώς ηττηθήκαμε με 3-1. Τέτοια παιχνίδια επειδή δεν τα ζει συχνά ο Παφίτης φίλαθλος, περιμένω αρκετό κόσμο απόψε στο στάδιο, μπορεί να υπάρξει ακόμα και ρεκόρ προσέλευσης. Εννοείται ένα γεμάτο γήπεδο θα παίξει τον ρόλο του, αλλά είδαμε και κάποια παραδείγματα πρόσφατα με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, που αν και είχε την μεγάλη στήριξη του κόσμου του, εντούτοις ηττήθηκε από Ομόνοια και Ανόρθωση. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν παίζει ο κόσμος ποδόσφαιρο αλλά οι 22 ποδοσφαιριστές. Εννοείται ότι σε κάποιο μικρό βαθμό μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος, αλλά από μόνος του δεν μπορεί να διαμορφώσει το αποτέλεσμα”.

Πως σχολιάζεις την μεγάλη θέληση που υπάρχει στον κόσμο της Πάφου και την ίδια την ομάδα για μία διάκριση;

“Ο κόσμος της Πάφου διψά για επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια είδαμε την ομάδα της επαρχίας μας να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη εξάδα, ωστόσο η εξάδα από μόνη της δεν αποτελεί επιτυχία. Πιστεύω ότι έφθασε ο καιρός, μέσα από τον θεσμό του Κυπέλλου η Πάφος να κατακτήσει ένα τίτλο και εγώ θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα η Πάφος θα πάει στον τελικό”.