Αγροτικό: Σοβαρές καταγγελείες από Αναρίτα.. Καταγγέλλει επίθεση σε ποδοσφαιριστή και μέλη της διοίκησης

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Αναρίτας.

Με ανακοίνωση της η ομάδα του Κυριάκου Ηρακλέους καταγγέλλει ότι στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στον Αμπελίτη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μέλη της διοίκησης της ομάδας αλλά και ποδοσφαιριστής δέχθηκαν επίθεση από ποδοσφαιριστές και οπαδούς της Αθλητικής Ένωσης Αμπελίτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας θα ήθελε να τοποθετηθεί για τα χθεσινά γεγονότα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αμπελίτη και την ακαταλληλότητα του γηπέδου.

Καταρχήν, καταδικάζουμε τις όποιες απαράδεκτες συμπεριφορές από τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, και ιδιαίτερα από την κερκίδα, που δεν συνάδουν με τη συμπεριφορά που θα πρέπει να υπάρχει στους αθλητικούς χώρους και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές αποφάσεις και μέτρα.

Δεν γίνεται η κερκίδα να μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο και να διακινδυνεύεται η σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών, προπονητή και παραγοντων μας που βρίσκονταν στο γήπεδο, επειδή η κερκίδα βρίσκεται σε απόσταση 1 μέτρου από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς περίφραξη.

Μετά από τις δύο κόκκινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής (μία για κάθε ομάδα – κακώς δεν δόθηκαν περισσότερες επειδή ο ποδοσφαιριστής μας δέχθηκε επίθεση απο 3 αντίπαλους “ποδοσφαιριστές”), ο ποδοσφαιριστής μας κινήθηκε πρός τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα η κερκίδα, και οι λεγόμενοι “φιλάθλοι”, να κατεβεί και να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος του ποδοσφαιριστή, του προπονητή και μέλους της Διοίκησης μας που βίσκονταν στον πάγκο της ομάδας μας, με ένα “γυμνασίαρχο” να μην εκτελέι τα καθήκοντα του.

Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί στο παρελθόν από τους συγκεκριμένους “οπαδούς” και η Ομοσπονδία είχε τιμωρήσει το αντίπαλο σωματείο και έθεσε κάποια μέτρα και κάποια κριτήρια για την διεξαγωγή αγώνων στο συγκεκριμένο γήπεδο που απ’ οτι φαίνεται δέν έχουν διορθωθεί (συμπεριλαμβανομένου την επαρκή περίφραξη του γηπέδου και αγωνιστικού χώρου).

Τέλος, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για την ασφάλεια του αγωνιστικού χώρου και των ποδοσφαιριστών και διαιτητών, που εκτός από όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, δεν πληροί τις προυποθέσεις για ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο εν έτη 2024 (αν και οι κανονισμοί επιτρέπουν την διαξαγωγή αγώνων).

Όλοι μας οι αθλητές και παράγοντες αγωνίζονται εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή, θυσιάζοντας τον ελεύθερο τους χρόνο, αφήνοντας τις οικογένειες και τα παιδιά τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται δέκτες αυτών των συμπεριφορών και αγωνίζονται σε τέτοια γήπεδα όπου με μια πτώση μπορέι να επέλθει κάποιος σοβαρότατος τραυματισμός (λόγω της απουσίας γρασιδιού και της παρουσίας πετρών και αγκαθιών στο γήπεδο). Ακόμα, να προσθέσουμε οτι σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού συνέπεια των πιο πάνω παραγόντων και λόγω του ότι το γήπεδο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή το ασθενοφόρο καθυστερεί πάρα πολύ να έρθει (κάτι που έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν σε άλλο αγώνα) με αποτέλεσμα ο τραυματίας να μην έχει σωστή και έγκαιρη θεραπεία/περίθαλψη.

Παρακαλούμε τους αρμόδιους στην Ομοσπονδία, όπως παρθούν πάγια και αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των συμεριφορών από την αντίπαλη ομάδα (“ποδοσφαιριστές και οπαδούς”) που καθόλου δεν τιμούν το αγροτικό ποδόσφαιρο, την Ομοσπονδία και όσα πρεσβεύει, καθώς και άμεσα διορθωτικά έργα στο γήπεδο.

Εκ του Δ.Σ. Αθλητικού Συλλόγου Αναρίτας