“Κόλλησε” στο μηδέν και έχασε έδαφος στην “μάχη” της Ευρώπης η Πάφος (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση, πάθος και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, η Πάφος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, παραχωρώντας ισοπαλιά με το “άγονο” 0-0 απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα.

Στην 4η θέση ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Cyta η Πάφος με 50 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και μέσω οργανωμένων επιθέσεων να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Μελίσσα. Από την άλλη, η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας αμύνθηκε πολύ καλά, έχοντας στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Η μεγαλύτερη φάση του α’ ημιχρόνου ανήκε στην Πάφο και συγκεκριμένα στον Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος αν και πήρε ωραία μπαλιά από τον Μποτσκάι, εντούτοις δεν έκανε καλό κοντρόλ, με τον Μελίσσα να μαζεύει την μπάλα χωρίς πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο 45λεπτο σημαδεύτηκε από τα πολλά διαιτητικά λάθη, με αποκορύφωμα την μη αποβολή του Οφόρι στο 15ο λεπτό, για εκτός φάσης χτύπημα στον Τουμάσι. Ταυτόχρονα, ο διαιτητής Φωτίου “κιτρίνισε” αδικαιλόγητα τον Ζάιρο για θέατρο κι ενώ ο αρχηγός της Πάφου δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από αμυντικό της Νέας Σαλαμίνας. Τέλος, ο διαιτητής της συνάντησης θα μπορούσε να αποβάλει και τον Μελούσο για επικίνδυνο παίξιμο, ωστόσο ο Αργεντίνος την γλύτωσε με κίτρινη κάρτα.

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, ο Κάρλος Καρσέδο θέλοντας να “φρεσκάρει” την επιθετική του γραμμή πέρασε στον αγωνιστικό χώρου τους Μπρούνο και Βαλακάρι.

Οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού έδωσαν αμέσως “πνοή” στην επίθεση των γηπεδούχων, καθώς στο 57′ η Πάφος δημιούργησε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όμως ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας λειτούργησε εξαιρετικά κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Συγκεκριμένα ο Μπρούνο με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ντράγκομιρ, ωστόσο η προβολή του Ρουμάνου σταμάτησε πάνω στον Μελίσσα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα με την κεφαλιά του Νάρσνιγκ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για όφσαϊντ στην αρχή της φάσης.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η πίεση της Πάφου γινόταν όλο και πιο έντονη, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ασταμάτητα τους διαδρόμους προς την εστία του Μελίσσα, όμως να “μπλοκάρουν” στην τελική πάσα.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτησης, με τον νεοεισερχόμενο στον αγώνα Ζάζα στο 86′ να απειλεί με μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η φάση του αγώνα ήρθε στο 90+5 και ανήκε και πάλι στην ομάδα της επαρχίας μας. Σε φάση διαρκείας η Πάφος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Η μπάλα έφυγε από τον Μελίσσα με τον Ζάζα αρχικά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και στην συνέχεια ο Ρους με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι και τελικό αποτέλεσμα.