Mεγάλη προσπάθεια της Πάφου αλλά α(Χ)αρη ισοπαλία στο “Άλφα Μέγα” (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε παιχνίδι όπου η Πάφος δημιούργησε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, εντούτοις οι “γαλάζιοι” δεν πήραν το ζητούμενο που ήταν η νίκη, καθώς εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο στάδιο “Άλφα Μέγα” απέναντι στον Άρη.

Πλέον, οι ελπίδες της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας για κατάληψη της 4ης θέσης μειώθηκαν, καθώς στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα χρειαστεί συνδιασμό αποτελεσμάτων.

Με σκοπό να αμυνθεί και να χτυπήσει στην αντεπίθεση την άμυνα του Άρη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Πάφος, η οποία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να δημιουργήσει και κάποια “ρήγματα” στην άμυνα των γηπεδούχων, κυρίως με τις εμπνεύσεις του Ζάζα.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, το ματς έπαιρνε όλο και πιο γρήγορο ρυθμό, με τους ταχείς ποδοσφαιριστές του Σπιλέφσκι να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Ίβουσιτς.

Σε μία αντεπίθεση και ενώ η Πάφος είχε κερδισμένο κόρνερ, η μπάλα έφυγε αστραπιαία από την εστία του Άρη και με τον γρήγορο Μοντνορ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25ο λεπτό. Στην φάση, το σύνολο του Καρσέδο προχώρησε σε πολλά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους “πράσινους” να ανοίξουν το σκορ.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα είχε άμεση αντίδραση, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Τάνκοβιυς βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ζάζα στην πλάτυ της άμυνας του Άρη, με τον Βραζιλιάνο να πετυγχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ, αφού πρώτα έκανε “άνω-κάτω” την αμυντική γραμμή των “πρασίνων”.

Στα λεπτά που ακολούθησαν και μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους, η άμυνα της Πάφου είχε αρκετά διαστήματα που πέρασε αρκετά δύσκολα, καθώς ο Άρης εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των επιθετικών του κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ίβουσιτς.

Από την άλλη, “όαση” στην επιθετική λειτουργία των “γαλάζιων” αποτέλεσε ο Ζάζα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την καλή τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα του, λίγο έλειψε να “χτυπήσει” για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να επιτεθούν για να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, καθώς αυτοί ήταν που “καίγονταν” περισσότερο για το τρίποντο, στην προσπάθεια που κάνουν για εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η αρχή των ευκαιριών στο β’ μέρος έγινε από μεριάς Πάφου, όταν ο Μποτσκάι αφού “άδειασε” τους αντιπάλους τους, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από πλεονεκτική θέση.

Στην συνέχεια, σειρά στις ευκαιρίες είχε ο Ζάζα, με τον δεξιό εξτρέμ της Πάφου να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ, ωστόσο ο Βάνα Άλβες είχε απάντηση, αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ.

Όσο η Πάφος πίεζε, ταυτόχρονα η ομάδα του Σπιλέφσκι κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις να γίνει απειλητική προς την εστία του Ίβουσιτς, ωστόσο όποτε χρειάστηκε η αμυντική λειτουργία της Πάφου λειτούργησε εξαιρετικά.

Στο 70ο λεπτό ο Κάρλος Καρσέδο προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, παιρνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπρούνο αντί του φανερά κουρασμένου Ζάζα. Με το που πέρασε στο γήπεδο ο Μπρούνο έκανε από τις πρώτες του επαφές στην μπάλα αισθητή την παρουσία του. Ο Βραζιλιάνος κυρίως με την ταχύτητα του απέφυγε αρκετές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο από την δεξιά πτέρυγα, ωστόσο υστέρησε στην τελική του πάσα.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης κι ενώ το παιχνίδι ήταν στην “κόψη του ξυραφφιού”, ο Άρης με τις αλλαγές του Σπιλέφκσι έκλεισε καλά τους χώρους προς την εστία του Βανά Άλβες, γνωρίζοντας καλά ότι και με ισοπαλία θα έχει τον πρώτο λόγο για κατάληψη της 4ης θέσης.

Από μεριάς Πάφου, οι αλλαγές του Καρσέδο δεν βοήθησαν επιθετικά τους “γαλάζιους”, με το 1-1 να είναι τελικό σκορ.