Ήττα στο “Θεμιστόκλειο” για τον Παφιακό και.. παράταση στην αγωνία!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 3-2 σετ δέχθηκε για τον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών ο Kuutio Homes Παφιακός από την Ανόρθωση Αμμοχώστου στο “Θεμιστόκλειο” στάδιο.

Η ομάδα της Πάφου παρότι βρέθηκε μπροστά με 2-0 στα σετ, εντούτοις στην συνέχεια “χαλάρωσε”, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους με αντεπίθεση διαρκείας να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ.

Στο πρώτο σετ, η ομάδα του Χόρχε Καννεστράτσι επικράτησε με 25-23 με εντυπωσιακό τρόπο. Αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ, οι πετοσφαιριστές του Παφιακού με επτά σερί αναπάντητους πόντους κατάφεραν να “κλέψουν” το σετ και να μπουν με το “δεξί” στον αγώνα.

Στο δεύτερο σετ και με την ψυχολογία υπέρ τους, οι παίκτες του Παφιακού επικράτησαν με το άνετο 25-20 και έκαναν το 2-0.

Απ’ εκεί και έπειτα, οι γηπεδούχοι μη έχοντας κάτι να χάσουν τα έπαιξαν όλα για όλα και δικαιώθηκαν. Αρχικά μείωσε σε 2-1 στα σετ με 25-21, ισοφάρισαν σε 2-2 με 25-19 και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο τάι μπρέικ με 15-12.

Μετά την χθεσινή ήττα ο Παφιακός προηγείται με 3-1 στις νίκες και στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης (20/2) που θα διεξαχθεί στο κλειστό “Αφροδίτη” θα επιδιώξει να κερδίσει για τέταρτη φορά φέτος την Ανόρθωση και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί που τον περιμένει η Ομόνοια.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού ματς ήταν και η συμμετοχή του νεοφερμένου πετοσφαιριστή του Παφιακού Γιώργου Τζιουμάκα.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (Π. ΚΟΝΤΟΣ): Χριστοφόρου, Krisko, Leontyev, Hobern, Ambouila, Sinhayeuski – Λίμπερο 1: Μιλτιάδους – Αλλαγές: Κυπριανού.

Kuutio Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (J. CANNESTRACCI): Σκορδής, Προδρόμου, Krikun, Αυγ. Σαββίδης, Mosqouera, Do;gopolov – Λίμπερο 1: Αντωνίου, Λίμπερο 2: Στ. Σαββίδης – Αλλαγές: Σωκράτους, Τσουμάκας.