Σσσς… Η Πάφος ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ με διπλό μέσα στη Λευκωσία!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τι και αν την είχαν όλοι ξεγραμένη; Τι και αν δεν την υπολόγιζε κανείς; Η Πάφος FC επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα με επικό τρόπο, κερδίζοντας μέσα στη Λευκωσία την Ομόνοια με 2-1 και δήλωσε ΠΑΡΩΝ στην “μάχη” που μαίνεται για τις θέσεις που οδηγούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στον αγώνα, με τον Όννι Βαλακάρι από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίκτυα στο 14ο λεπτό.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, δίνοντας χώρους στην Ομόνοια να επιτεθεί και να της βάλει πίεση για το γκολ της ισοφάρισης.

Μετά την ασφυχτική πίεση των γηπεδούχων, το γκολ ήρθε τελικά γι’ αυτούς στο 28ο λεπτό, με τον Μπέζους να νικά με κεφαλιά τον Ίβουσιτς. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο υστέρησαν στην τελική πάσα, χάνοντας αρκετές προϋποθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι προς την εστία του Φαμπιάνο.

Από την άλλη, η Ομόνοια προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, όμως η άμυνα της Πάφου δεν άφησε τους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι προς την εστία του Ίβουσιτς.

Το γκολ που έκρινε την συνάντηση και έδωσε ένα μεγάλο διπλό στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήρθε στο 87ο λεπτό, με το Μούαμερ Τάνκοβιτς να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό παρά την προσπάθεια του Βραζιλιάνου κήπερ του “τριφυλλιού”.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η Πάφος κατάφερε να κρατήσει με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα και να πάρει τη νίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Κουλιμπαλί στις καθυστερήσεις του αγώνα με κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Γκολντάρ εκτός φάσης.

Η νίκη ανεβάζει αυτή την στιγμή την Πάφο στην 3η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς.