Επιτέλους! Αναβαθμίζεται το Γήπεδο του Μουττάλου με έργα μισού εκατομμυρίου!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πολύ σημαντική εξέλιξη προκύπτει με το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μουττάλου!

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πάφου, το “παρατημένο” εδώ και χρόνια γήπεδο με τεχνικό χλοοτάπητα θα ανακαινιστεί ούτως ώστε να μετατραπεί σε υπερσύγχρονο έργο αθλητικής υποδομής, με έργα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου:

Με δαπάνη €423.000 ο Δήμος Πάφου μετατρέπει το Γήπεδο Μουττάλου σε ένα σύγχρονο έργο αθλητικής υποδομής. Κέντρο αθλητικής ανάπτυξης η Συνοικία Μουττάλου

Ο Δήμος Πάφου ενισχύει τις υποδομές και τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες στον ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού με ουσιαστική επίδραση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου υπογράφηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου οι συμβάσεις που αφορούν τους τρείς διαγωνισμούς (αρ.102/2023,103/2023 και 104/2023) με αντικείμενο τις εργασίες συντήρησης του Γηπέδου Μουττάλου. Το έργο ανέλαβε και χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Πάφου.

Τις συμβάσεις υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου Πάφου ο Δήμαρχος κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και εκ μέρους των αναδόχων εταιρειών Μilliams Electrical Contractors Ltd ο διευθυντής κ. Εύρος Κώστα, Αgagrand Construction Ltd ο διευθυντής κ. Απτουλραχίμ Αλχαπράτ και “ΓΑΣΠΕ” Εταιρεία Τεχνικών Έργων Λτδ ο κ. Ανδρέας Παπασάββας.

Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορα τμήματα του Γηπέδου, με στόχο τη βελτίωση της γενικής κατάστασης και του επιπέδου ασφάλειάς του.

Συγκεκριμένα στο Διαγωνισμό 104/2023 «Εργασίες Συντήρησης του Γηπέδου Μουττάλου – Ηλεκτρολογικές εργασίες» αντικείμενο της Σύμβασης αποτελεί η συντήρηση των τεσσάρων πυλώνων φωτισμού και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον κάθε ένα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μελέτες (ηλεκτρολογική και φωτομετρική) για επίτευξη των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών.

Ανάδοχος της σύμβασης είναι η Μilliams Electrical Contractors Ltd με το ποσό της σύμβασης να ανέρχεται σε €34.900 πλέον Φ.Π.Α.

Στο Διαγωνισμό 103/2023 «Εργασίες Συντήρησης του Γηπέδου Μουττάλου – Οικοδομικές εργασίες» αντικείμενο της Σύμβασης αποτελεί η συντήρηση των τριών προκατασκευασμένων κτιρίων που βρίσκονται εντός του Γηπέδου Μουττάλου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αφαίρεση και τοποθέτηση συστήματος νέας υγρομόνωσης σε οροφές τριών προκατασκευασμένων κτιρίων με ασφαλτική μεμβράνη, συντήρηση – χρωματισμό όλων των μεταλλικών επιφανειών, ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης όλων των τοίχων κ.ά.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία Αgagrand Construction Ltd με ποσό σύμβασης €32.900 πλέον Φ.Π.Α.

Στο Διαγωνισμό 102/2023 «Εργασίες Συντήρησης του Γηπέδου Μουττάλου – Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα και συντήρηση/αντικατάσταση συστήματος άρδευσης» αντικείμενο της Σύμβασης είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα με συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών “FIFA Quality και η επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση του υφιστάμενου αυτόματου συστήματος άρδευσης περιλαμβανομένου και του συστήματος αποστράγγισης.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία “ΓΑΣΠΕ” Εταιρεία Τεχνικών Έργων Λτδ. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε €288,000 πλέον Φ.Π.Α.

Το συνολικό ποσό των τριών συμβάσεων ανέρχεται σε €355.800 πλέον Φ.Π.Α. Η διάρκεια εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης για το συνθετικό χλοοτάπητα είναι τέσσερεις μήνες και των άλλων δύο συμβάσεων ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.