Κέρδισε άνετα την ΑΕΖ και πάει με ψυχολογία σε πρόγραμμα “φωτιά” η Πάφος FC! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Πάφος FC, καθώς για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta επικράτησε της ΑΕΖ Ζακακίου με 4-0, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Την Ομόνοια στην 3η θέση της βαθμολογίας “έπιασε” η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με 38 βαθμούς, η οποία πλέον πάει σε πρόγραμμα “Φωτιά” με τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι για το πρωτάθλημα απέναντι σε ΑΕΚ, Ομόνοια, Απόλλωνα και Ανόρθωση. Την ερχόμενη Πέμπτη (18/1) οι “γαλάζιοι” θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ αγώνα για τον θεσμό του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο “Μακάρειο” στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος ήταν αυτή που επέβαλε τον ρυθμό της, έχοντας ταυτόχρονα σε μαγαλύτερο ποσοστό την κατοχή της μπάλας.

Την υπεροχή της η ομάδα του Καρσέδο κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ νωρίς στον αγώνα. Ο Όννι Βαλακάρι στο 20ο λεπτό βρήκε δίκτυα με δυνατό πλασέ, σημειώνοντας το 1-0. Στο γκολ φέρει σοβαρή ευθύνη ο τερματοφύλακας της ΑΕΖ, Μιλοσάβλιεβιτς.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι απαλλαγμένοι από το άγχος προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς το δεύτερο γκολ, ωστόσο τα μακρινά σουτ κυρίως του Τάνκοβιτς δεν είχαν στόχο. Από την άλλη η ΑΕΖ προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική προς την εστία του Ίβουσιτς, όμως χωίς αποτέλεσμα. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν σχεδόν το ίδιο, με την Πάφο να έχει τον έλεγχο του αγώνα όμως να δείχνει πρόβλημα στην ανάπτυξη της και στην δημιουργία φάσεων.

Εκεί που πήγε να αρχίσει η “μουρμούρα” στην Δυτική κερκίδα του σταδίου για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Καρσέδο, ο Μούαμερ Τάνκοβιτς στο 58′ έφερε και πάλι την ηρεμία στο “στρατόπεδο” της Πάφου. Ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά μετά από συστημένη μπαλιά του Ικόκο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά στον αγώνα, σημειώνοντας το 2-0.

Στην συνέχεια και ενώ η Πάφος είχε αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό για νίκη, ο Κάρλος Καρσέδο έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον νεαρό Νταλίνια και τον Πέπε, αντί των Βαλακάρι και Κανέ.

Στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με το οποίο “κλείδωσαν” το τρίποντο και ταυτόχρονα έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους επί της ΑΕΖ. Αυτή την φορά, σκόρερ χρίστηκε ο 19χρονος Βραζιλιανοιταλός Νταλίνια, ο οποίος σημείωσε το παρθενικό του γκολ με την ομάδα Ανδρών της Πάφου. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πήρε το ριμπάουντ στο διαγώνιο σουτ του Ζάιρο και από κοντά σημείωσε το 3-0.

Όσο ο χρόνος κυλούσε προς την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Κάρλος Καρσέδο έβαλε στον αγώνα τους Μπότσκαι, Μπρούνο και Δημητρίου αντί των Ζάιρο, Τάνκοβιτς και Ικόκο. Ο Μπρούνο πήρε και πάλι λεπτά συμμετοχής μετά από αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα η Πάφος έριξε “ρυθμούς” θέλοντας ταυτόχρονα να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Λιάσου Λουκά έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Ευαγόρας Αντωνίου, για σκληρό φάουλ στον Ντράγκομιρ. Η απόφαση για την αποβολή του αμυντικού της ΑΕΖ ήρθε με την παρέμβαση του VAR.

Tο “κερασάκι” στην μεγάλη νίκη της Πάφος FC έβαλε ο Μπρούνο Φελίπε με την ολοκλήρωση 90 λεπτών αγώνα. Ο Βραζιλιάνος στην επιστρφή του στους αγωνιστικούς χώρους, βρήκε δίκτυα από κοντά με δυνατό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.