Η ΠΑΦΑΡΑ είναι ΕΔΩ με “Buzzer Beater”!!!!!! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς η Πάφος κατάφερε στην τελευταία φάση του να πετύχει γκολ με τον Ντράγκομιρ και να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στον Άρη Λεμεσού, κερδίζοντας με 1-0. Στην τέταρτη θέση παραμένει η ομάδα του Καρσέδο με 35 βαθμούς και στο -4 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος με αποτέλεσμα το “σκηνικό” να μεταφέρεται συνεχώς μπροστά από τις δύο εστίες.

Από την μεριά της η Πάφος προσπάθησε κυρίως με τις εμπνεύσεις του Ζάιρο να γίνει απειλητική, χωρίς ωστόσο αποτελέσμα, μιας και ο Βραζιλιάνος έδειχνε να είναι απελπιστικά μόνος στην επίθεση των γηπεδούχων.

Από την άλλη ο Άρης έγινε επικίνδυνος στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όμως ο τερματοφύλακας της Πάφου Ίβουσιτς λειτούργησε εξαιρετικά όποτε χρειάστηκε κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με την Πάφο να προσπαθεί αλλά να υστερεί επιθετικά και τον Άρη να δικαιούται τουλάχιστον ένα γκολ, όμως για κακή του τύχη βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Ίβιτσα Ίβουσιτς.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμενε το ίδιο μέχρι το σημείο που ο Κάρλος Καρσέδο πέρασε στον αγώνα τους Μελούσο, Τάνκοβιτς και Τουμασί. Ειδικά με τους δύο τελευταίους η Πάφος πήρε “ζωή” επιθετικά κυρίως με την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις τους. Μάλιστα, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, ωστόσο ο Βανά Άλβες αντέδρασε εξαιρετικά αναχαιτίζοντας την προσπάθεια του Σουηδού.

Όσο ο χρόνος κυλούσε ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με ατομικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα έγινε η φάση του ματς. Ο Μπαμπίκα από πλευράς Άρη εκμεταλλευόμενος τις κόντρες έφυγε μόνος απέναντι στον Ίβουσιτς, όμως ο Κροάτης τερματοφύλακας της Πάφου το έπιασε και αυτό. Στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε παράλληλα με την εστία της Πάφου. Μάλιστα, στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι απώλεσαν και αυτοί ευκαιρία να σκοράρουν, όμως η παράλληλη μπαλιά του Ζάιρο αναχαιτίστηκε από τους αμυντικούς του Άρη.

Στην τελευταία φάση η Πάφος με “buzzer beater” κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα και να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη. Ο Μάριος Δημητρίου με ωραία μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον αμαρκάριστο Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος σημάδεψε το δοκάρι και ο Ντράγκομιρ στην επαναφορά με πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-0!