Eπέστρεψε στο β’ μέρος και έφυγε με βαθμό από το “Μακάρειο” η Πέγεια!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, η Πέγεια 2014 εξήλθε ισόπαλη με σκορ 2-2 στο “Μακάρειο” στάδιο απέναντι στον Διγενή Μόρφου.

Η ομάδα του Τζέισον Πάντσεον παρότι βρέθηκε στο πρώτο μέρος να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, εντούτοις με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την πρωτεύουσα.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς στον αγώνα η ομάδα της κατεχόμενης Μόρφου με τον Νεοφύτου να σκοράρει στο 5ο λεπτό με κεφαλιά.

Το γρήγορο γκολ του Διγενή χάλασε το πλάνο της ΠΕΓΕΙΩΤΙΚΗΣ ομάδας, η οποία έδειχνε στα πρώτα στάδια του αγώνα χαμένη στον αγωνιστικό χώρο και χωρις επιθετικές λύσεις.

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, με τον Κοστίν να σημειώνει το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Διγενή να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη ο Τζέισον Πάντσεον προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του. Οι επιλογές του Άγγλου τεχνικού όπως φάνηκε βοήθησαν την Πέγεια, η οποία έδειχνε αρκετά πιο απειλητική προς την εστία του Ανδρέα Θεοκλή.

Αφού οι ΠΕΓΕΙΩΤΕΣ προειδοποίησαν με τον Σαΐζ στο 66′, ο Μάγκανιτς στο 7οο λεπτό κατάφερε να σκοράρει και να μειώσει στο σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Κροάτης με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, δίνοντας νέα δεδομένα στον αγώνα.

Περίπου τρία λεπτά αργότερα η Πέγεια κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Αυτή την φορά ο Δαλαμήτρας με κοντινό πλασέ ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι πήρε μία “άγρια” ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα να συμβιβαστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με την σημερινή ισοπαλία η Πέγεια έκανε τους βαθμούς της 18 και βρίσκεται (προσωρινά) στην 3η θέση της βαθμολογίας.