“Απέδρασε” με το διπλό από το Αμμόχωστος η Πάφος και μένει κορυφή!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον α’ γύρο του πρωταθλήματος Cyta η Πάφος FC καθώς κέρδισε στο στάδιο Αμμόχωστος την Νέα Σαλαμίνα με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΑΠΟΕΛ.

Στο πρώτο μέρος ή ομάδα του Κάρλος Καρσέδο ήταν καλύτερη, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Ταυτόχρονα η Πάφος δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί, έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Στην επανάληψη η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να σκοράρει και να φύγει από τη Λάρνακα με το τρίποντο, πιέζοντας από το πρώτο λεπτό για να τα καταφέρει.

Στο 58ο λεπτό οι “γαλάζιοι” κατάφεραν μετά από ωραία συνεργασία να ανοίξουν το σκορ. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Τάνκοβιτς ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κίσσα σημειώνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ροντέο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς προς τις δύο εστίες.

Λίγο αργότερα η Πάφος σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Βαλακάρι ωστόσο ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ.

Σε μια αντεπίθεση λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Καρλίτος όμως και πάλι το VAR επενέβη ακυρώνοντας το γκολ και πάλι για όφσαϊντ.

Το δεύτερο γκολ με το οποίο κλείδωσε τη νίκη η ομάδα της Πάφου πέτυχε ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας Ζάιρο Ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ντρίμπλαρε και τον τερματοφυλακα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.