Μια Πάφος και ΠΑΘΟΣ και ΨΥΧΗ κέρδισε την μαχητική Ανόρθωση! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Mετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, η Πάφος FC κατάφερε να κερδίσει με 1-0 την σκληροτράχηλη ομάδα της Ανόρθωσης και να ανέβει στην 4η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.

Γκολ με το “καλησπέρα” στον αγώνα πέτυχε η ομάδα της Πάφου, καθώς πριν την συμπλήρωση ενός λεπτού παιχνιδιού οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μούαμερ Τάνκοβιτς αφού πρώτα “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο με “μαγικό” τρόπο στην συνέχεια με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Αρμπολέδα. Ο Κολομβιανός κήπερ φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του.

Το γρήγορο γκολ βοήθησε στον ρυθμό του αγώνα να γίνει πιο γρήγορος, καθώς οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν από πολύ νωρίς να βγουν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, με την Πάφο να βρίσκει χώρους να επιτεθεί.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ, ωστόσο τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια. Από μεριάς Πάφου, ο Τάνκοβιτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, όμως αυτή την φορά τα σουτ του δεν βρήκαν το τελικό στόχο.

Στην επανάληψη η ομάδα της επαρχίας μας προσπάθησε να κάνει ότι και στο α’ μέρος, δηλαδή να χτυπήσει στα πρώτα λεπτά και λίγο έλειψε να τα καταφέρει. Ο Πέπε με ωραία μπαλία με εξωτερικό φάλτσο βρήκε τον αμαρκάριστο Ζάιρο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Αρμπολέδα.

Όσο ο χρόνος κυλούσε το ματς γινόταν σκληρότερο, με την Πάφο να έχει ως πρώτο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ίβουσιτς και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν κυρίως από τα πλάγια να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Καρσέδο.

Κορυφαία στιγμή για την ομάδα της Αμμοχώστου ήταν στο 77ο λεπτό όταν το σουτ του Γουαρίς σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ίβουσιτς.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά, με την Ανόρθωση να πιέζει ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Οι αλλαγές του Καρσέδο δεν βοήθησαν όσο θα περίμενε την ομάδα του καθώς η Πάφος δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα απώλεσε τεράστια ευκαιρία να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη. Ο Νταβό έφυγε στην πλάτη της άμυνας της “κυρίας” μετά από ωραία μπαλιά του Νταλίνια, όμως το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου δεν είχε στόχο.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο βγάζοντας πάθος στο χορτάρι και ψυχή κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ του 1-0 και να πανηγυρίσουν την δεύτερη συνεχόμενη τους νίκη σε ντέρμπι, μετά το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα.