Αυτή μάλιστα είναι ΠΑΦΟΣ: Υγιεινός περίπατος, τριάρα και απόδραση με …κλειστά τα μάτια

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σαφώς ανώτερη από τον Απόλλωνα ήταν απόψε η Πάφος FC που φαίνεται ότι της πάει το νέο στάδιο της Λεμεσού, Alphamega και κινείται πλέον σε αυτό… με κλειστά τα μάτια αφού στη Λεμεσό φέτος παρουσίασε το καλύτερό της ποδόσφαιρο τόσο με τους γαλάζιους όσο και με τον Άρη (1-1).

Η ομάδα του Καρσέδο αν και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο Στέλιος Κυριακίδης με την Ομόνοια είχε μόνο ένα στόχο, να “αποδράσει” από την έδρα του φορμαρισμένου Απόλλωνα και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας με το εμφαντικό 0-3.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Μουαμέρ Τάνκοβιτς με πέναλτι στο 21ο λεπτό και ο αρχηγός της ομάδας και συνήθης ύποπτος, Ζάιρο ντα Σίλβα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό 0-3 πέτυχε και πάλι ο Ζάιρο με γκολ στο 60o λεπτό της αναμέτρησης.

Να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του αρχηγού του, Χάμπου Κυριάκου ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από κτύπημα στο πρόσωπο του Μπρούνο στο 28o λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31′ της αναμέτρησης την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο προπονητής της ομάδας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά από κόκκινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες προς τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Φραντσέσκο Φουρνώ.

Η Πάφος με αυτή της την νίκη πέρασε στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς μαζί με τον Άρη ο οποίος όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο και αγωνίζεται αύριο με τον Οθέλλο.

Παράλληλα η Πάφος μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση από τον σημερινό της αντίπαλο τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην ΑΕΖ με τους Ζακακιώτες να ισοφαρίζουν στο 87 της αναμέτρησης σε 1-1.

Οι “μπλέ ” με την νίκη τους αυτή ήταν κερδισμένοι και έναντι στις Ομόνοια και ΑΕΚ που εξήλθαν επίσης ισόπαλες 0-0 και παραμένουν με 17 και 13 βαθμούς αντίστοιχα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ζάιρο με τα σημερινά δυο γκολ που πέτυχε ανέβηκε στα έξι γκολ και πέρασε στην τρίτη θέση του πίνακα στο πρωτάθλημα.