Έγκλημα(τα) και τιμωρία….

Από: Γιώργος Γεωργίου

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε σε ένα ακόμη ντέρμπι στην φετινή σεζόν η Πάφος FC, με αποτέλεσμα να ηττηθεί μέσα στην έδρα της από τους πιο παθιασμένους και καλά διαβασμένους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.

Τα λάθη στο χθεσινό παιχνίδι από πλευρά των “γαλάζιων” ήταν πάρα πολλά, ωστόσο θα επιχειρήσω να αφήσω στο πλάι το δέντρο και να αναλύσω το δάσος και γενικότερα την λειτουργία του οικοδομήματος που λέγεται Πάφος FC στην θερινή μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η διοίκηση των Ρώσων ιδιοκτητών επέλεξε να δώσει τα “κλειδιά” της ομάδας σε ένα παγκοσμίου φήμης Βοηθό προπονητή με ελάχιστη εμπειρία σαν πρώτος τεχνικός. Ταυτόχρονα απορρίφθηκαν περιπτώσεις όπως αυτή του Σέρβου Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος κατέληξε τελικά στην ομάδα του Απόλλωνα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Κάρλος Καρσέδο ήρθε στα μέρη μας έχοντας πλάνο και μεγάλη θέληση να πετύχει, ωστόσο οι μέχρι στιγμής επιλογές του αλλά κυριότερο τα αποτελέσματα δεν αφήνουν κανένα ικανοποιημένο στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα. Μάλιστα, ήδη ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και κάποιοι εξ αυτών ζητούν την απομάκρυνση του άμεσα.

Σε ότι αφορά το ρόστερ, οι Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ έκαναν σε μία ακόμη μεταγραφική περίοδο το καθήκον τους, επενδύοντας πολλά χρήματα για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε βάση του βιογραφικού τους να ξεχωρίζουν στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο ακόμη δεν είδε κανείς μέχρι στιγμής στην Πάφο, πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων (Μποτσκάι). Ταυτόχρονα, αποχώρησαν από τους “γαλάζιους” παίκτες όπως οι Μπάιριτς, Χότσκο, Αμπτουραχίμι και άλλοι, οι οποίοι παρά τα μειονεκτήματα τους έδιναν πάντα το 100% των δυνάμεων τους εντός του αγωνιστικού χώρου.

Όπως φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια της Πάφος FC κυρίως απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους, η ομάδα του Καρσέδο παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στον μεσοαμυντικό τομέα, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους αντιπάλους της να δημιουργούν με σχετική ευκολία προϋποθέσεις για γκολ. Και εδώ μου γεννάται μία απορία που θα πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους στον κόσμο της ομάδας. Πως γίνεται να αφήνεις εκτός ρόστερ τον κατά πολλούς καλύτερο αμυντικό χαφ του περσινού πρωταθλήματος; Πως γίνεται ο Μαμαντού Κανέ, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην σεζόν που μας πέρασε και συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με την ομάδα και τον κόσμο της να μην χωράει στο φετινό ρόστερ; Αν παραμένει τραυματίας γιατί ο ίδιος δηλώνει εδώ και καιρό ότι ειναι έτοιμος να αγωνιστεί;

Για όλα τα πιο πάνω υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα σοβαρές. Πρώτα απ’ όλα εκείνη που θα πρέπει να κριθεί από τους ιδιοκτήτες της ομάδας είναι η ομάδα προγραμματισμού, η οποία εδώ και χρόνια παραμένει άγνωστη στο φίλαθλο κοινό, με απανωτά λάθη στις επιλογές ποδοσφαιριστών.

ΥΓ: Οι ήττες είναι μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όμως είναι η αδιαφορία κάποιων ποδοσφαιριστών. Από την στιγμή που αγωνίζονται και αμείβονται και μάλιστα αδρά από την Πάφος FC, είναι υπόχρεοι να δίνουν το 100% των δυνάμεων τους και την προσοχή τους στην ομάδα και όχι να ασχολούνται με τις πρώην ομάδες τους ή μόνο με τον ηλιόλουστο καιρό του νησιού μας…