Άνετο πέρασμα της Ομόνοιας από την Πάφο.. Προβληματική η εικόνα των “γαλάζιων” (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την δεύτερη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα δέχθηκε η Πάφος FC, καθώς έχασε από την Ομόνοια στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με σκορ 2-0, σε παιχνίδι που αφορούσε την 8η αγωνιστική. Προβληματική εικόνα της ομάδας του Κάρλος Καρσέδο σε ένα ακόμη ντέρμπι κυρίως στην επίθεση. Ουσιαστικοί και καλά διαβασμένοι ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έφυγαν από την Πάφο με το τρίποντο στις αποσκευές τους.

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του αγώνα στα αρχικά του στάδια με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 11ο λεπτό μία αψυχολόγητη κίνηση του ποδοσφαιριστή της Πάφου Μουσταφά Ναμ ήταν ικανή να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα. Ο Σενεγαλέζος μέσος χωρίς κανένα λόγο έδιωξε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει αμέσως πέναλτι υπέρ των “πρασίνων”.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπέζους ο οποίος σημάδεψε σωστά δίνονοτας προβάδισμα στην Ομόνοια στο 12ο λεπτό.

Το αρχικό “πατατράκ” για τους ποδοσφαιριστές του Καρσέδο έμελλε να γίνει σοκ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Γουίλι Σεμέδο στο 17′ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Πάφου και με πλασέ σημείωσε το 0-2. Ο Αφρικανός “πλήγωσε” την παλιά του ομάδα, αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ σεβόμενος το πέρασμα του από τα μέρη μας.

Όπως ήταν λογικό στην συνέχεια ακολούθησε “σιγή” στην δυτική κερκίδα του “Στέλιος Κυριακίδης” που φιλοξενούσε τους φίλους της ομάδας, με την γκρίνια και την απογοήτευση να κάνουν την εμφάνιση τους.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ με το οποίο θα μείωναν στο σκορ, ωστόσο παρά τις πολλές προσπάθειες κυρίως από τα πλάγια δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα. Η ομάδα του Καρσέδο σε ένα ακόμη παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων έδειξε να “μπλοκάρει” μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Με το “καλημέρα” του β’ μέρους ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα, βάζοντας αρχικά τον Μπρούνο στον αγωνιστικό χώρο και στην συνέχεια τους Πελάτζιο και Νταβό.

Οι αλλαγές του Καρσέδο δεν έδειξαν να βοηθούν την εικόνα της Πάφου κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, με τους “γαλάζιους” να προσπαθούν μάταια να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του, η εικόνα της Πάφου γινόταν πιο προβληματική, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν με σχετική άνεση το προβάδισμα των δύο γκολ που πήραν από το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Το 0-2 υπέρ των “πρασίνων” δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στην 6η θέση υποχώρησε η Πάφος με 14 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια στην 5η με δύο βαθμούς περισσότερους.