Συνεχίζει στον Παφιακό ο Αλέξης Σαββίδης!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ακόμη ένας νεαρός πετοσφαιριστής από τις ακαδημίες του Παφιακού θα ενισχύσει φέτος την προσπάθεια της ομάδας μας. Πρόκειται για τον νεαρό ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο διεθνή πετοσφαιριστή Αλέξη Σαββίδη ο οποίος φοιτά στην τρίτη Λυκείου. Ο Αλέξης αν και νεαρός σε ηλικία έχει καταφέρει πολλά στην σύντομη σταδιοδρομία του και διαθέτει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει ήδη δυο σχολικά Παγκύπρια Πρωταθλήματα, ένα πανελλήνιο χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο ενώ ψηφίστηκε και ως MVP στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022-23.

Ο Αλέξης στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΠΕ κατέκτησε με την ομάδα του ένα πρωτάθλημα εφήβων πέρυσι, ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής και κυπελλούχος Β κατηγορίας ανδρών 22-23 με την ομάδα της ΑΕΚ ΚΑΡΑΒΑ.

Πλούσια είναι και η δράση του στο Beach Volley στο οποίο κατέκτησε την 4η θέση στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες νέων στο Τρίνινταντ και Τομπάκο, την 4η θέση στους Παγκόσμιους Σχολικούς αγώνες BEACH VOLLEY 2023 στο Ισραηλ , δυο φορές τη δεύτερη θέση στο Παγκύπριο τουρνουά αντρών BEACH VOLLEY 2023 , επίσης μια δεύτερη θέση στο Παγκύπριο τουρνουά αντρών BEACH VOLLEY 2022, ενώ ήταν πρωταθλητής K20 εφήβων στο BEACH VOLLEY 2023. Επίσης έχει κατακτήσει τη τέταρτη θέση στο Πανευρωπαικο πρωτάθλημα MEVZA BEACH VOLLEY 2022, είναι δυο φορές πρωταθλητής Κ18 εφήβων BEACH VOLLEY 2022 και μια φορά φιναλιστ κυπέλλου αντρων με τη Νέα Σαλαμίνα 2021-22. Κέρδισε ακόμη μια δεύτερη θέση στο Παγκύπριο πρωτάθλημα αντρών με την ομάδα μας τον Παφιακο την χρονιά 2020-21 ενώ συμμετείχε και στους Μεσογειακούς αγώνες BEACH VOLLEY αντρών το 2023 στο Ηράκλειο ενώ έφτασε και δυο φορές στους 16 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BEACH VOLLEY 2020-21 στη Σλοβενια και στην Κρήτη το 2020-21. Τέλος την πλούσια συγκομιδή του κοσμεί το βραβείο από την Ομοσπονδία του “Καλύτερου εφήβου στο BEACH VOLLEY την χρονιά 2022-23”. #pafiakosvolleyball#pafiakos