Όλα έτοιμα για το Ράλλυ Κύπρος 2023

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μερικές μέρες απομένουν από την εκκίνηση του Ράλλυ Κύπρος 2023 και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι ομάδες και πληρώματα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους σύμφωνα με τη σελίδα Synodigos στο Facebook.

Συνολικά 26 πληρώματα βρίσκονται στη λίστα των συμμετοχών του φετινού Ράλλυ Κύπρος. Μεταξύ των συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του εφτά φορές νικητή του Ράλλυ Κύπρος Nasser Al-Attiyah με WV Polo GTI R5 που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του περιφερειακού πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής με 78 βαθμούς αλλά και του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Abdulah Al-Rawahi από το Ομάν με Skoda Fabia R5 με 84 βαθμούς που έρχονται στην Κύπρο για να κυνηγήσουν την νίκη και να στεφθούν πρωταθλητές. Μαζί τους στον αγώνα και ο τρίτος της βαθμολογίας Mshari Therifi από το Κουβέιτ με Mitsubishi Lancer Evo X που κυνηγά το όνειρο.

Δυναμικό παρών και από πλευράς Κυπριακών πληρωμάτων. Τέσσερα Κυπριακά πληρώματα με αυτοκίνητα της κατηγορίας RC2 Rally 2 θα κυνηγήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρόκειται για τον περσινό πρωταθλητή Σίμο Γαλαταριώτη με το WV Polo GTI R5 και τον Αντώνη Ιωάννου στη θέση του συνοδηγού, τον Χρίστο Δημοσθένους με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου στα πηδάλια ενός Skoda Fabia R5,τον Κώστα Ζήνωνος με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή με το γνωστό Citroen DS3 R5 και τον Παναγιώτη Γιάγκου με τον Άριστο Νικολάου και το Hyundai i20 R5.Στην επίσημη πρώτη με το νέο του όπλο ένα Renault Clio της κατηγορίας RC2 Rally 3 ο Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό θα κυνηγήσουν την διάκριση.

Στην RC2 δύο πληρώματα ο Χρίστος Χριστοδούλου με νέο συνοδηγό τον Παναγιώτη Κυριάκου με Subaru Impreza και Φώτος Γιαννουρή και Αντρέας Χρυσοστόμου με Mitsubishi Lancer evo IX θέλουν την νίκη στην κατηγορία τους αλλά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δύο πληρώματα με Peugeot 208 R2 της RC4 Rally 4 οι Χρυσόστομος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου και Ζαχαρίας Μανώλη θα δοκιμάσουν της δυνάμεις τους στην δικίνητη κατηγορία. Στον αγώνα και οι Σόφης Ρούσος/Κωσταντίνος Κωσταντίνου με το γνωστό Ford Fiesta της RC3 Rally 3 και οι αδελφοί Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης με Ford Fiesta ST αλλά της κατ R1.

Στην λίστα εκκίνησης για το τοπικό πρωτάθλημα τρέχουν άλλα δεκατρία Κυπριακά πληρώματα.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Ράλι Κύπρος θα διεξαχθεί στις 06-08 Σεπτεμβρίου και αποτελεί τον τελευταίο γύρο του φετινού Μεσανατολικού πρωταθλήματος (MERC), αλλά και τον τρίτο και τέταρτο γύρο του Παγκύπριου πρωταθλήματος ράλλυ. Τα πληρώματα που βρίσκονται στη λίστα θα έχουν να συμπληρώσουν 733,56 χιλιόμετρα και δώδεκα ειδικές διαδρομές μήκους 195.36 χιλιομέτρων.

Μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στις 19:00 από το Δημαρχείο Λευκωσίας, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 07,Σεπτεμβρίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 97,84 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσει η διανυκτέρευση στη Λάρνακα και την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες έξη ειδικές διαδρομές του αγώνα. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στο κέντρο της Λευκωσίας, στο Δημαρχείο στις 18:00.