Μάγκικη ανατροπή και “τριάρα” επί της ΑΕΛ η Πάφος!!! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που είχε έντονες συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων, η Πάφος FC επικράτησε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” της ΑΕΛ με 3-1 έπειτα από ανατροπή του σκορ. Παρότι οι ΠΑΦΙΤΕΣ βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, εντούτοις με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να πανηγυρίσουν το δεύτερο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προσπάθησαν κυρίως από την δεξιά τους πτέρυγα να δημιουργήσουν ρίγματα στην αμυντική γραμμή της Πάφου.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ανέβαζε “στροφές” και από τα άκρα προσπάθησε να φθάσει σε ένα γκολ. Το σύνολο του Καρσέδο θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μπρούνο, που σε αρκετές φάσεις έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι με τα μακρινά σουτ των Ντράγκομιρ και Μάγκα προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ, ωστόσο οι προσπάθειες τους σταμάτησαν πάνω στον Ολιβέιρα.

Στο 32ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ της ΑΕΛ ο Κβίντα στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά συγκρούστηκε με ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Το VAR κάλεσε τον ρεφ του αγώνα Χρυσοβαλάντη Θεουλή να δει την φάση, με τον Κύπριο ρεφ να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Λεμεσιανής ομάδας.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Χέντι, ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Ίβουσιτς, ωστόσο πήρε το “ριμπάουντ” και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό σημειώνοντας το 0-1.

Το γκολ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές του Καρσέδο, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Η ΑΕΛ μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 42′ ωστόσο ο Ίβουσιτς λειτούργησε σωτήρια σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όχι όμως και την ουσία απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο πιεστικά με σκοπό να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε πολύ νωρίς καθώς στο 51ο λεπτό ο Μποτσκάι με δυνατό βολέ σημείωσε το 1-1. Ο Κροάτης φουλ μπακ πήρε “μαγική” ασίστ από τον Ζάιρο.

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στους ΠΑΦΙΤΕΣ οι οποίοι έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους κατάφερε να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα για δεύτερη φορά και ταυτόχρονα να φθάσουν στην ανατροπή. Στο 72ο λεπτό Μάγκα και Ζάιρο συνεργάστηκαν εντυπωσιακά, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό αφού πρώτα άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο.

Το “κερασάκι” στην τούρτα στην μεγάλη νίκη της Πάφου ήρθε με την συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου. Ο Ναμ από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή, όμως η απόφαση άλλαξε με την παρέμβαση του VAR.