Νεαρό ταλέντο από την Πάφο δοκιμάζεται στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης (pic)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ολοένα και περισσότεροι κύπριοι ποδοσφαιριστές “ανοίγουν τα φτερά τους και πετάνε” για το εξωτερικό με την ελπίδα ότι εκεί θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για να εκτιμηθεί δεόντος το ταλέντο τους και να τους δοθούν ευκαιρίες.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού έριξαν για τα καλά τα δίχτυά τους σε μικρές χώρες όπως η Κύπρος και ψάχνουν την αφρόκρεμα για να επενδύσουν πάνω τους για το μέλλον.

Τα τελευταία δυο παραδείγματα αφορούν ποδοσφαιριστές της Πάφος FC και συγκεκριμένα τον 15χρονο Αργύρη Χριστοδούλου ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβώνας και τον 19χρονο Λύσανδρο Παπάστυλιανού ο οποίος σήμερα ανακοινώθηκε από την Πάφο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο καμπιονάτο και την Τζένοα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και επισήμως στην Τζένοα ο Λύσανδρος Παπάστυλιανου

Οι σκάουτερς των ομάδων βέβαια παρακολουθούν πλέον τους ποδοσφαιριστές από πολύ μικρότερη ηλικία των 19 και 15 και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αφθεντικό ταλέντο από την Πάφο, Μίκης Παρασκευά μόλις 11 χρονών ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ρίντερβαλντ όπου περνάει δοκιμαστικά στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος φοράει, από φέτος τα χρώματα της Πάφος FC (Κλιμάκιο U14 ) πέρασε με απόλυτη επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά του τελευταίου διημέρου στο προπονητικό κέντρο των “Αετών” της Μπουντεσλίγκα.

Ο Παρασκευά μπήκε πλέον για τα καλά στο στόχαστρό των αναπτυξιακών τμημάτων της ιστορικής ομάδας της Φραγκφούρτης αφού όπως έχει ενημερωθεί θα κληθεί εκ νέου να επισκεφθεί άμεσα την γερμανική μεγαλούπολη για να διαπιστωθεί η πρόοδος του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το 11χρονο ταλέντο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις αφού και πέρυσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, συμμετείχε στο Παγκόσμιο τουρνουά ακαδημιών της Γιουβέντους στο Τορίνο όπου σκόραρε οκτώ γκολ και είχε επτά ασσίστ.

Ο Μίκης Παρασκευά είναι γιος του συμπολίτη μας, παγκόσμιου πρωταθλητή στο παραδοσιακό Muay Boran και Wai Kru, Παράσκου Παρασκευά.

Πάντως αν κρίνει κανείς από το πάθος, την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα του πατέρα του 11χρονου είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Μίκης Junior, όπως τον φωνάζουν, θα αρπάξει την ευκαιρία αυτή από τα μαλλιά.

Η “αιωνόβια” Άιντραχτ Φραγκφούρτης των 124 ετών Ιστορίας έχει κατακτήση μια φορά το πρωτάθλημα Γερμανίας, πέντε φορές το κύπελλο ενώ μια φορά στέφθηκε κυπελλούχος ΟΥΕΦΑ.