Με δύο “πρόσωπα” η Πάφος στο φιλικό με τον Απόλλωνα..

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι επί Κυπριακού εδάφους αγωνίστηκε η Πάφος FC το βράδυ της Κυριακής, αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα στο στάδιο “Άλφα Μέγα”.

Η ομάδα του Κάρλος Καρσέδο γνώρισε την ήττα με 2-1 παρουσιάζοντας δύο “πρόσωπα” στο ματς, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο της, είχε τις ευκαιρίες (κυρίως με τον Ζάιρο), έλεγχε τον αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ. Ταυτόχρονα, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τον Απόλλωνα με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει χωρίς γκολ.

Η εικόνα της Πάφου άλλαξε στο β’ μέρος και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι με τις αλλαγές που πραγματοποίησαν έγιναν αρκετά πιο ποιοτικοί στο επιθετικό τους κομμάτι. Μάλιστα, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ σε διάστημα μερικών λεπτών με τον Ντόνιο. Αρχικά ο εξτρέμ του Απόλλωνα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και στην συνέχεια με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0.

Όσο ο χρόνος κυλούσε ο Κάρλος Καρσέδο έβαζε σταδιακά τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, οι Μποτσκάι, Μάγκα και Τουμασί πήραν μία πρώτη γεύση από το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το γκολ με το οποίο η Πάφος μείωσε στο σκορ και διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Γιόσεβ Κβίντα με μακρινό σουτ “φωτοβολίδα” έστειλε με δύναμη την μπάλα στα δίκτυα.

Η Πάφος στην συνέχεια είχε τις ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της υστέρησαν στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να δεχθεί την φιλική ήττα.