Άρεσε η Πάφος του Καρσέδο στο φιλικό απέναντι στην Σασουόλο!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα πολύ απαιτητικό φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ιταλική Σασουόλο, η Πάφος FC πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας στοιχεία που αφήνουν αισιοδοξία ενόψει της νέας σεζόν. Τελικό αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ των Ιταλών.

Με σύστημα 4-2-3-1 και στόχο να πιέσει ψηλά τους Ιταλούς μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Κάρλος Καρσέδο, κάτι που κατάφερε αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του Α’ μέρους.

Μόλις στο 10ο λεπτό η ατυχία χτύπησε την “πόρτα” του αρχηγού της Πάφου Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος ένιωσε ενοχλήσεις και πέρασε εκτός αγώνα. Την θέση του πήρε ο Αμπτουσαλάμοβ.

Οι “γαλάζιοι” είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα και κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, έχοντας αρκετά καλή ανάπτυξη. Μάλιστα, στο 13′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το γκολ του Όννι Βαλακάρι. Ο Φινλανδός πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή μετά από γύρισμα του Νταβό και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 1-0.

Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ λίγο αργότερα, ωστόσο η εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Μπρούνο και το φαλτσαριστό πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Σασουόλο.

Στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε η Ιταλική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βρει δίκτυα και να ισοφαρίσει τον αγώνα με το μεγάλο της αστέρι. Ο Μπεράρντι με κοντινό πλασέ στο 26′ σημείωσε το 1-1.

Όσο ο χρόνος κυλούσε όπως ήταν λογικό ο ρυθμούς του αγώνα έπεφτε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Στην επανάληψη η ομάδα της Σασουόλο έγινε πιο απειλητική προς την εστία του Ίβουσιτς, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Μετά το πέρας μίας ώρας αγώνα, ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όπως ήταν λογικό οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό του ματς.

Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 88′ η Σασουόλο κατάφερε να πάρει προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα. Το σουτ του Ντεφρέλ κόντραρε στον Αλέξανδρο Μιχαήλ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βάκιουλικ.

Για την Πάφος FC αγωνίστηκαν οι εξής:

Ίβουσιτς (Βακιουλικ 70′), Μιχαήλ, Κβίντα (Κωνσταντίνου 65′), Δημητρίου (Ικόκο 45′), Ταβάρες, Ντράγκομιρ (Πελάτζιο 45′), Ναμ (Κανέ 65′), Βαλακάρι, (Μορέιρα) Ζάιρο (Αμπτουσαλάμοβ 10′), Νταβό (Παπαστυλιανού 65′), Μπρούνο (Νταλίνια)

Για την Σασουόλο:

Consigli, Toljan, Erlic, Tressoldi, Kyriakopoulos; Thorstvedt, Henrique; Berardi, Bajrami, Antiste; Pinamonti.