Πρωταθλητής ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στο Pafilia Ερασιτεχνικό Μπάσκετ- (Βίντεο)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία το Pafilia Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Πάφου με πρωταθλήτρια την ομάδα Α.Σ. Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου η οποία επικράτησε στον μεγάλο τελικό της ομάδας των Untouchballs με σκορ 61-52 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που παρακολούθησαν περίπου πέραν των 100 ατόμων και το οποίο μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση το PafosPress και το AthlitikaPress που ήταν και χορηγοί επικοινωνίας.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή ενδιαφέρον με τους Untouchballs να μπαίνουν πολύ πιο δυναμικά και να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα στο σκορ μέχρι και 14 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (9-23) ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο +8 (24-32).

Στο δεύτερο μισό οι πρωταθλητές κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και σταδιακά να το φέρουν στα ίσα προς το τέλος της τρίτης περιόδου (38-38) 3:10” πριν την ολοκλήρωση της.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι “γηπεδούχοι” ήταν πιο εύστοχοι, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Untouchballs και κατάφεραν να κτίσουν μια διαφορά περίπου από τους 6-10 πόντους για να πάρουν τελικά το παιχνίδι.

Για τους νικητές σκόραραν 17 πόντους ο Κούλουμος, 16 ο Πολεμίτης, 12 ο Αλέξης Λεκισβίλη ο οποίος τερμάτισε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Σάββα Μαύρο της FA Island Blue με 98 πόντους, από 6 οι Ιωσηφίδης και Χατζηπαναγιώτου και 4 ο Παπαδόπουλος.

Για τους Untouchballs 16 πέτυχε ο Δημητρίου, 11 ο Bintauskas και από 6 ο Μαυρομμάτης με τον Χαλβατζή με τον δεύτερο να τερματίζει και στην πρώτη θέση των σκόρερ όπου “έπιασε” τον Μέλιο Θωμά της FA Island Blue με 106 πόντους. Από κει και πέρα από 4 πέτυχαν οι Λαούρης και Neo Toan, 3 o Lee και 2 ο Ιωάννου.

Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη πως το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Απρίλιο και σε αυτό θα συμμετέχουν περισσότερες ομάδες.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Μαύρικιος Μαυρικίου του ΑΣ Ευαγόρα Παλληκαρίδη περισσότερο για το σθένος του εντός του γηπέδου και τα πολλά και καθοριστικά ριμπάουντ σε κρίσιμες καμπές των αγώνων που καθόρισαν εν πολλοίς και το αποτέλεσμα.

Πλατινένιος Χορηγός του τουρνουά ήταν η φίλαθλος εταιρεία Pafilia, χορηγός η εταιρεία Arabica ενώ στήριξαν τα φυσικοθεραπευτήρια Σωτήρης Μακρής και Ιάκωβος Διογένους. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το AthlitikaPress ενώ η όλη διοργάνωση κάτω από την εποπτεία του σωματείου ΑΠΟΠ.

Οι διοργανωτές αλλά και όλοι οι συντελεστές με την ευκαιρία αυτή εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος στο τουρνουά, ανεξαιρέτως αποτελέσματος και ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους, κυρίως με τη χορηγία ή την στήριξή τους.

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δυο ημίχρονα όπως τα μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση η σελίδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των στατιστικών στοιχείων του Athlitika Press η LIVE μετάδοση προσέλκυσε οργανικά πέραν των 12.500 χρήστων στο Facebook ενώ την παρακολούθησαν συνολικά 3750 άτομα μέχρι στιγμής, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τις 5000 αφού τα βίντεο είναι online.