Τα πάνω κάτω στο Pafilia Ερ. Πρωτ. Μπασκετ – Έχασε το φαβορί – Ποιοί “σφράγισαν” τις θέσεις στον τελικό;

Από: Μαρίνα Σταύρου

Τα πάνω κάτω ήρθαν στους χθεσινούς ημιτελικούς του Pafilia Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Πάφου.

Το θεωρητικό φαβορί ο Αίαντας ο οποίος στην κανονική διάρκεια του αγώνα τερμάτισε στην πρώτη θέση αήττητος βρέθηκε εκτός τελικού χθες χάνοντας απο τους 4ους Untouchballs.

Στον πρώτο ημιτελικό οι Untouchballs κέρδισαν σε ένα ωραίο παιχνίδι τους μέχρι χθες αήττητους και πρωτοπόρους της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης τον Αίαντα με 52-46.

Για τους νικητές “πρώτο βιολί” ήταν και πάλι ο Χαλβατζής με 22 πόντους με τους Δημητρίου και Μάντζιο να ακολουθούν με 13 πόντους ο καθένας. Τους υπόλοιπους πόντους πέτυχαν ως εξής: Neo Toan T. (6), Bintauskas (5), Lee (4) kai Μαυρομμάτης (2).

Για τους παίκτες του Αίαντα πέτυχαν 17 πόντους ο Μυλόρδος, 12 ο Σοφοκλέους και από 5 ο Παλατές με τον Πουρσανίδη. 3 πέτυχε ο Νεοφύτου, 2 ο Μάτσας και από 1 ο Μακρής και ο Αθανασίου.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό υπήρχε ένταση και πάθος μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με σθένος την είσοδό τους στον τελικό. Τελικά ψυχραιμότεροι και πιο εύστοχοι αποδείχθηκαν οι παίκτες του Ευαγόρα Παλληκαρίδη οι οποίοι κέρδισαν με 75-57 πετυχαίνοντας και πάλι διψήφιο αριθμό τριπόντων (10).

Για τους νικητές πρώτοι σκόρερ ήταν ο Αλέξης Λεκισβίλη που μετά τα 8 τρίποντα της προηγούμενης αγωνιστικής χθες πέτυχε άλλα 7 φτάνοντας συνολικά τους 27 πόντους στο παιχνίδι. Ακολούθησαν ο Κούλουμος με 13, ο Πολεμίτης με 9, οι Χατζηπαναγιώτου και Παπαδόπουλος με 7. $ πέτυχαν ο Ιωσηφίδης, 3 οι Δημητρίου και Φιλίππου και 2 ο Μαυρίκιος.

Για τους “πορτοκαλί” της FA Island Blue πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαύρος με 17 με τον Σπηλιάκο να ακολουθεί με 17. 10 πέτυχε ο Μέλιος Θωμά, 7 ο Αντωνίου και 5 ο Έλληνας.