Ανατροπή και… η 4η θέση στην Πάφος FC!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις η Πάφος FC, καθώς κέρδισε στο “Στέλιος Κυριακίδης” με ανατροπή του σκορ τον Απόλλωνα Λεμεσού με 2-1.

Στην 4η θέση ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με 63 βαθμούς!

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα και τις ευκαιρίες να σκοράρουν. Μάλιστα, κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό ωστόσο το γκολ του Αμπτουραχίμι ακυρώθηκε με την παρέμβαση του VAR για όφσαιντ.

Από την άλλη ο Απόλλωνας είχε πιο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, θέλοντας να χτυπήσει την Πάφο στην αντεπίθεση και τα κατάφερε. Στο 35ο λεπτό ο Πίττας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ίβουσιτς, με τον Κύπριο φορ να πλασάρει σωστά για το 0-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Ίλιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βαλακάρι, γεγονός που τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του ο ρυθμός έπεφτε, με την Πάφο να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται να βρει τις επιθετικές λύσεις.

Η υπεροχή της Πάφου “καρποφόρησε” στο 86′ με τον Μπεσάρτ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα και το γκολ να επικυρώνεται μέσω VAR, καθώς αρχικά ακυρώθηκε. Ο Σκοπιανός με κεφαλιά νίκησε τον Δημητρίου φαίρνοντας το ματς στα ίσα.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι πλέον με την ψυχολογία υπέρ τους προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ της ανατροπής, ωστόσο την προσπάθεια του Χέσταντ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βαλακάρι.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας πήρε μία άγρια ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες.

Μετά από μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα ο Παλάσιος με κεφαλιά βρήκε τον Μπρούνο, με τον Βραζιλιάνο να κάνει κοντρόλ με το στήθος και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Με εντυπωσιακό τρόπο η Πάφος κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή και να σημειώσει το 2-1.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Μπρούνο δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.