Συμβιβασμός στο “Μακάρειο” ανάμεσα σε Ακρίτα και Ολυμπιακό (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Παρότι ο Ακρίτας κατάφερε να πάρει δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, εντούτοις ο Ολυμπιακός Λευκωσίας είχε ισάριθμες απαντήσεις με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβιβαστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2, σε ματς που αφορούσε την προτελευταία αγωνιστική των “play-outs” του πρωταθλήματος Cyta.

Ο Ακρίτας ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτα στον αγώνα και κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ με τον Ιάσωνα Πική να βρίσκει δίκτυα για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν. Ο νεαρός φορ με διαγώνιο συρτό σουτ με το αριστερό σημείωσε το 0-1 στο 11ο λεπτό.

Ο ίδιος στο 24′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα για δεύτερη φορά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με την παρέμβαση του VAR για όφσαϊντ.

Από το πουθενά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Μετά από αλεπάλληλα λάθη στην άμυνα του Ακρίτα ο Πεχλιβάνης βρέθηκε απέναντι στον Καστεγιάνι και με πλασέ σημείωσε το 1-1.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του α΄μέρους η ομάδα της Χλώρακας κατάφερε εκ νέου να σκοράρει όμως και πάλι το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Ο Γαβριήλ έκλεψε την μπάλα από αμυντικό και με πλασέ κέρδισε τον Μολ για το 1-2. Σκανδαλωδώς το γκολ δεν καταλογίστηκε για χέρι “ανακάλυψη” του Κύπριου εξτρέμ.

Στην επανάληψη το σύνολο του Ντένι Λακτιόνοβ επέμενε για να βρει το γκολ που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα. Αυτό τελικά ήρθε στο 73′ με τον Σταύρο Γαβριήλ. Αυτή την φορά ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με ωραία κίνησε και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-2.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ακρίτας θα έφευγε με το τρίποντο από την πρωτεύουσα, ένα απρόσεκτο χτύπημα του Ντραμέ στον Ντουρμισάι στο 84′ μέσα στην μεγάλη περιοχή έδωσε την ευκαιρία στους “μαυροπράσινους” να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντουρμισάι ο οποίος παρά την προσπάθεια του Καστεγιάνι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με την σημερινή ισοπαλία ο Ακρίτας παραμένει στην 13η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: