Έχασε τα άχαστα και μαζί την Ευρώπη η Πάφος (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε παιχνίδι που η Πάφος ήθελε πάση θυσία το τρίποντο της νίκης απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Ομόνοια, εντούτοις ηττήθηκε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με 1-0 και πλεον το Ευρωπαϊκό εισιτήριο φαντάζει όνειρο… μακρινό.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η Πάφος FC, η οποία μέχρι την συμπλήρωση δέκα λεπτών κατάφερε γίνει δύο φορές απειλητική προς την εστία του Φαμπιανό. Στην πρώτη στο 7ο λεπτό ο Ικόκο μπήκε από πλάγια δεξιά στην μεγάλη περιοχή της Ομόνοιας, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Κανέ εξουδετέρωσε με μεγάλη δυσκολία ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

Η απάντηση στις ευκαιρίες της Πάφου ήρθε από την Ομόνοια στο 17ο λεπτό. Ο Μπιεσεντίν με δυνατό σουτ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ίβουσιτς στον αγώνα, όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από τιν οριζόντια δοκό.

Στο 21ο λεπτό ο Γιόσεβ Κβίντα λίγεο έλειψε να πετύχει το ωραιότερο γκολ της φετινής σεζόν. Το σουτ “οβίδα” του Τσέχου θηριώδη στόπερ από απόσταση περίπου 30 μέτρων έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους ανήκε και πάλι στην Πάφος FC. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κανέ με ατομική προσπάθεια και ωραία κάθετη πάσα, έβγαλε τον Τάνκοβιτς “φάτσα” με τον Φαμπιάνο. Το πλασέ του Σουηδού ωστόσο και πάλι σταμάτησε στον “γίγαντα” πορτίερο της Ομόνοιας.

Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι νωρίτερα, το πέτυχε η ομάδα της Ομόνοιας στο 34ο λεπτό με εντυπωσιακό τρόπο. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γιαν Λέσιακς να χρίζεται σκόρερ. Ο Τσέχος μπακ με σουτ βολ-πλανέ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ίβουσιτς , σημειώνοντας το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως και πάλι υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Ο Μπρούνο βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Φαμπιάνο, όμως αμυντικός την τελευταία στιγμή αλλοίωσε την πορεία της μπάλας που είχε κατεύθυνση προς τα δίκτυα.

Στην επανάληψη είδαμε μία επανάληψη του α’ μέρους, με την Πάφο να βρίσκει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο σκορ αλλά να μην μπορεί να πετύχει την ουσία που είναι το γκολ.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Ομονοίας ωστόσο βρήκαν απέναντι τους ένα εκπληκτικό Φαμπιανο που κατέβασε “ρολά” κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Το τελικό 0-1 υπέρ των “πρασίνων” δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Ομονοία να φέυγει από την επαρχία μας με το τρίποντο της νίκης και την Πάφος FC να συνεχίσει τον βαθμολογικό κατήφορο.