Κίνηση ΜΑΤ από τους Ρώσους της Πάφος FC με το γήπεδο της Πέγειας.. Όλες οι λεπτομέρειες!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την Πάφος FC να μετακομίζει στην νέα αγωνιστική σεζόν στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας, λόγω των έργων ανακαίνισης που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Το AthlitikaPress έψαξε το θέμα και έχει το ρεπορτάζ!

Όντως οι ομάδες της Πάφος FC, Πέγειας 2014 και ο Δήμος Πέγειας βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, οι τρεις μεριές είναι κοντά σε συμφωνία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στις επόμενες ημέρες.

Τα έργα ανακαίνισης που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας αν τελικά η Πάφος μετακομίσει εκεί:

Λόγω του ότι πιέζει αρκετά ο χρόνος, τα έργα που μπορούν να γίνουν στο στάδιο μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι περιορισμένα.

Κατά την πρώτη φάση των ανακαινίσεων η διοίκηση της Πάφος FC θα κάνει τα απολύτως απαραίτητα, ούτως ώστε το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας να εξασφαλίσει έγκριση από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων αλλά και από την ΚΟΠ για να διεξάγονται εκεί αγώνες Α’ Κατηγορίας.

Ανάμεσα στα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους επόμενους μήνες (εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία) είναι η τοποθέτηση πλαστικών καρέκλων στις κερκίδες, κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, εκσυγχρόνιση και αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου και χώρων του σταδίου και αρκετά άλλα. Το στάδιο αυτή την στιγμή είναι χωριτικότητας περίπου 3500 χιλιάδων θέσεων, εκ των οποίων οι 800 βρίσκονται στο πέταλο των φιλοξενουμένων.

Η επένδυση από την διοίκηση της Πάφος FC που αναμένεται να γίνει κατά την α’ φάση των έργων βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Πέγειας είναι κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ!

Να σημειώσουμε ότι εκεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά η ομάδα της Πέγειας 2014, που στη νέα σεζόν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας!

Τα σχέδια της Πάφος FC για το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας στα επόμενα χρόνια:

Η διοίκηση της Πάφου με το που θα φύγει (ή εκδιωχθεί) από το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” θα ρίξει “μαύρη πέτρα” πίσω της. Αυτό τι σημαίνει; Ότι καμία πρόθεση δεν υπάρχει για επιστροφή της στο μεγαλύτερο (βάση χωρητικότητας) στάδιο της επαρχίας μας.

Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε η ιστοσελίδα μας, στόχος της διοίκησης των Ρώσων είναι να μετατρέψουν το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας σε ένα “παλατάκι” που θα χρησιμοποιεί η Πάφος FC για έδρα τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια.

Κατά την δεύτερη φάση των ανακαινίσεων του σταδίου, οι Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ σκοπεύουν να επενδύσουν ακόμη περισσότερο χρήμα, ούτως ώστε το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας να εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να αυξηθεί η χωριτικότητα του.

Συγκεκριμένα, στα σχέδια τους βρίσκεται μεταξύ άλλων και η ανέγερση νέας κερκίδας απέναντι από την υφυστάμενη κεντρική, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φίλοι της Πάφος FC!

Μεγάλος στόχος των Ρώσων ιδιοκτητών της Πάφου είναι το γήπεδο να μπορεί να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον πέντε χιλιάδες περίπου οπαδούς και να αποκτήσει άδεια από την UEFA για να διεξάγονται εκεί τουλάχιστον αγώνες Προκριματικών των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (Champions League, Europa League, Conference League).