Κέρδισε την ΑΕΛ ο μαχητικός Ακρίτας Χλώρακας! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος Cyta, o Ακρίτας Χλώρακας επικράτησε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με 1-0 της ΑΕΛ και σημείωσε μία ακόμη νίκη στην φετινή σεζόν.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο ορεξάτοι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40ο λεπτό με το γκολ του Ντραμέ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός του Ακρίτα με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Από την άλλη η ΑΕΛ έδειχνε επηρεασμένη από την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου και δεν κατάφερε να γίνει απειλητική προς την εστία του Καστεγιάνι στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η είσοδος των Μπεραχίνο και Μακρή έδωσε νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της ΑΕΛ, ωστόσο οι μεγάλες ευκαιρίες ανήκαν στον Ακρίτα.

Στο 66ο λεπτό μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Βάσκο Λόπες από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Λίγο αργότερα ο Σταύρος Γαβριήλ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή μετά από μακρινή μπαλιά.

Mε την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ήρθε η πιο κλασσική ευκαιρία της ΑΕΛ. Ο Ανδρέας Μακρής έφυγε μόνος από την δεξιά μεριά της περιοχής, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε χτύπησε στην εξωτερική μεριά των δικτύων.

Η απάντηση του Ακρίτα ήταν άμεση στην ευκαιρία της ΑΕΛ. Ένα λεπτό αργότερο ο Μαρτσέλο Τόρρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Μούριελ.

Στα λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους μπροστά στην εστία τους με αποτέλεσμα να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα που τους έδωσε τη νίκη.

Με το σημερινό τρίποντο η ομάδα της Χλώρακας έφθασε τους 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα Cyta και βρίσκεται στο -1 από τον προτελευταίο της βαθμολογίας Ολυμπιακό Λευκωσίας.