Έμεινε “ζωντανή” για Ευρώπη η Πάφος με το “Χ” απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε παιχνίδι που είχε δύο κόκκινες, αρκετό πάθος και μεγάλη θήληση για τη νίκη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, Πάφος FC και ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στο -3 από την ΑΕΚ και την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη παραμένει η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα και ενώ έχουν απομείνει τρεις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ονειρικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την Πάφος FC, καθώς στις πρώτες τις καλές στιγμές κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Παλάσιος προ κενής εστίας μετά από ωραία πάσα του Ζάιρο δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και να δώσει νέα δεδομένα στο ματς.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή φάση, με το σουτ του Αμπτουραχίμι να περνάει δίπλα από την εστία του Μπέλετς.

Και ενώ η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα είχε το προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος της, ανεξήγητα έριξε “στροφές” με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να γίνει αρκετά άργος και ταυτόχρονα να δώσει μέτρα στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Από μία στημένη φάση οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λευκωσίας κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαρφό ο Ντβάλι με προβολή νίκησε τον Ίβουσιτς σημειώνοντας το 1-1 στο 29′.

Σαν να μην έφθανε το γκολ της ισοφάρισης για την Πάφο, λίγο αργότερο έμεινε και με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγώνα. Ο Ζουνίνιο για απρόσεκτο παίξιμο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε νωρίτερα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, με την ομάδα του Σαλγκάδο να προσπαθεί να προσαρμοστεί στον αγώνα με τα νέα δεδομένα μετά την αποβολή του Ζουνίνιο. Στο σκορ δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Στο ημίχρονο ο Μίτσελ Σαλγκάδο πέρασε στον αγώνα τον Πελάτζιο αντί του Βαλακάρι. Από την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν προχώρησε σε αλλαγές.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης η Πάφος μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ που αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ίβουσιτς.

Όσο ο αγώνας όδευε προς την ολοκλήρωση του οι “γαλαζοκίτρινοι” πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, όμως βρήκαν απέναντι τους την καλοστημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Στο 69ο λεπτό επανήλθε αριθμητική ισορροπία στον αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Ανδρέας Καρώ προσπαθώντας να κάνει την προβολή στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και ενώ είχε ήδη δεχθεί κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο. Ο Δανός διαιτητής της συνάντησης έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Κύπριο αμυντικό αποβάλλοντας τον από τον αγωνιστικό χώρο.

Η απόφαση αυτή έφερε πίσω τον ενθουσιασμό στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ κερκίδα, η οποία με την φωνή της έδωσε δύναμη στους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ Σαλγκάδο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι “γαλάζιοι” κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Μπέλετς. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι εμφανώς επηρεασμένοι από την αποβολή του Καρώ προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως με μπαλιές.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα αυτή που πίεσε ασφυχτικά για το γκολ που θα της έδινε το τρίποντο της νίκης ήταν η Πάφος. Τα σουτ των Πελάτζιο και Ντράγκομιρ ωστόσο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Μπέλετς κρατώντας το 1-1. Ο ΑΠΟΕΛ με την σειρά του απάντησε στις ευκαιρίες με την προβολή του Ντογκαλά.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε με τον Μάριο Ηλία αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το 1-1 ήταν και τελικό αποτέλεσμα.