Μετά το πρωτάθλημα… πήραν και το Κύπελλο οι Νέοι της Πάφος FC!! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο του λεπτό, η ομάδα Κ-19 της Πάφος FC κέρδισε την αντίστοιχη της ΑΕΚ Λάρνακας στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Νέων με 3-2. Στην διαδικασία της παράτασης κρίθηκε ο τίτλος, αφού προηγουμένως οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 2-2.

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου η ομάδα της Πάφου έκανε το νταμπλ στην φετινή σεζόν, γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία τόσο για την ομάδα όσο και για την επαρχία μας!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Πάφου ήταν αυτή που μπήκε με πιο απειλητικές διαθέσεις στον αγώνα, με σκοπό να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Το σύνολο του Ντμίτρο Μιχαηλένκο θα μπορούσε να σκοράρει ωστόσο υστέρησε στην τελική προσπάθεια.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές, δημιουργώντας “ρίγματα” στην αμυντική γραμμή της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Όποτε όμως χρειάστηκε ο τερματοφύλακας των “γαλάζιων” Βάκουλικ να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Το αποτέλεσμα του α’ μέρους ήταν το “άγονο” 0-0.

Ότι δεν είδαμε στο πρώτο μέρος, το είδαμε με το “καλημέρα” της επανάληψης. Η Πάφος στο 52′ με τον πρώτο της σκόρερ Λύσανδρο Παπαστυλιανού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο ταλαντούχος φορ με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντμίτρο Μιχαηλένκο πέτυχε και δεύτερο γκολ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λουρέιρο με σουτ “βολίδα” έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, αφού πρώτη αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα θα επικρατήσει εύκολα-δύσκολα, μέσα σε ένα καταστροφικό δίλεπτο χάλασε ότι έκτισε προηγουμένως. Η ΑΕΚ κατάφερε στο 69′ να μειώσει σε 2-1 και στο 71′ να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στην συνέχεια ο αγώνας πήρε μία άγρια ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μπροστά από τις δύο εστίες. Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε στο σκορ με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση.

Εκεί η Πάφος παίζοντας ως πρωταθλήτρια κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα σε 3-2 με τον Μασάδο να σκοράρει στο 94′.

Στα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, οι “γαλάζιοι” κατάφεραν να κρατήσουν με “νύχια και με δόντια” το υπέρ τους προβάδισμα και να πανηγυρίσουν ένα ακόμη τίτλο, ολοκληρώνοντας το νταμπλ στην φετινή σεζόν.