Η Πάφος ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ εκκωφαντικά και βλέπει… Ευρώπη! (εικ+βιντ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο κόλπο της 3ης θέσης και κατ’ επέκτασης της Ευρώπης μπήκε και πάλι η Πάφος FC, η οποία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με πειστική εμφάνιση της ΑΕΚ Λάρνακας στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με 4-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Μίτσελ Σαλγκάδο μετά την επιστροφή του στον πάγκο των ΠΑΦΙΤΩΝ.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειχναν εξαιρετικά επικίνδυνοι προς την εστία του Πίριτς, κυρίως χάρη στην ταχύτητα των Ζάιρο και Μπεσάρτ που αποτέλεσαν δίδυμο στην γραμμή “κρούσης”.

Με το που συμπληρώθηκαν εννέα λεπτά αγώνα ο Βαλακάρι έγινε κάτοχος της μπάλας στην μεσαία γραμμή και με κάθετη πάσα υψηλής κλάσης έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπεσάρτ Αμπτουραχίμι. Ο Σκοπιανός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Πάφος παρά το γκολ που σημείωσε δεν επαναπαύτηκε και με γρήγορες αντεπιθέσεις προσπαθούσε να “χτυπήσει” την άμυνα της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, οι ποδοσφαιριστές του Σαλγκάδο πίεζαν ψηλά με αποτέλεσμα να οδηγούν τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων σε πολλά λάθη.

Σε ένα εξ αυτών η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά στον αγώνα τον δρόμο προς τα δίκτυα. Αυτή την φορά ο Ζάιρο εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μιλίσεβιτς έφυγε μόνος στην περιοχή των “κιτρινοπρασίνων” και με πάσα πάρε-βάλε έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπεσάρτ. Ο δεύτερος με πλασέ προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο 22′.

Όπως ήταν λογικό στην συνέχεια οι Λαρνακείς προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38ο λεπτό, με το σουτ του Γκαρσία να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ίβουσιτς.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν από νωρίς για το γκολ της μείωσης, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Πάφου με σωστές αλληλοκαλύψεις δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στο 60ο λεπτό ο Μίτσελ Σαλγκάδο προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Την θέση των Βαλακάρι και Μπεσάρτ πήραν οι Ντράγκομιρ και Τάνκοβιτς.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του, οι γηπεδούχοι έβρισκαν όλο και περισσότερους κενούς χώρους να επιτεθούν, μιας και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ρίσκαραν με σκοπό το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρους.

Συγκεκριμένα οι ΠΑΦΙΤΕΣ σε δύο περιπτώσεις με Τάνκοβιτς και Ζάιρο δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο γκολ, με το οποίο θα “καθάριζαν την υπόθεση νίκη.

Αυτό ήρθε στο 87′ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Μπρόυνο-Ζάιρο-Τάνκοβιτς. Ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σημειώνοντας το 3-0.

Το “κερασάκι” στην μεγάλη νίκη της Πάφου έβαλε στις καθυστερήσεις ο Μαμαντου Κανέ. Ο Αφρικανός μέσος αφού ντριμπλαρε και τον Πίριτς διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 4-0.