Η πρώτη “μάχη” έληξε χωρίς νικητή.. Ο Ζάιρο κράτησε την Πάφο στο κόλπο της πρόκρισης (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η ανανεωμένη Πάφος ήθελε, προσπάθησε μέχρι το τέλος και κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις την Ομόνοια σε 1-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” στην παρουσία έξι χιλιάδων θεατών των δύο ομάδων. Τα πάντα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.

Νωθρά ξεκίνησε τον αγώνα η Πάφος με τους ποδοσφαιριστές της να κάνουν συνεχόμενα λάθη κυρίως αμυντικά και να το “πληρώνουν” με τον χειρότερο τρόπο.

Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Λοΐζου βρέθηκε αμαρκάριστος εντός της μεγάλης περιοχής της Πάφου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα “παγώνοντας” το σχεδόν κατάμεστο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Παρά το σοκ οι παίκτες του Σαλγκάδο προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να γίνουν για πρώτη φορά απειλητικοί προς την εστία του Φαμπιάνο στο 11ο λεπτό. Ο Ζάιρο έπιασε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, ωστόσο συνέχισαν να έχουν αμυντικά κενά, με την Ομόνοια να το εκμεταλλεύεται και να φθάνει κοντά σε δεύτερο γκολ στο 19′, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίβουσιτς και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η απάντηση της Πάφου στο δοκάρι της Ομόνοιας ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα ο Ικόκο λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι δεν του έκανε το χατίρι. Το διαγώνιο σουτ του Αφρικάνου μπακ εξοστρακίστηκε στην οριζόνται δοκό του Βραζιλιάνου, χτύπησε στο έδαφος και κατέληξε στον Ζάιρο, ο οποίος δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα η μεγάλη ευκαιρία να κάνει “φτερά”.

Η επόμενη καλή φάση του αγώνα ανήκε και πάλι στην ομάδα του Σαλγκάδο. Στο 39′ ο Φαμπιάνο απέκρουσε το συρτό σουτ του Χότσκο με τον Βαλακάρι να μην μπορεί να παίρνει το “ριμπάουντ” όπως θα ήθέλε. Αυτή ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία του α’ μέρους.

Στην επανάληψη η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα συνέχισε απ’ εκεί που έμεινε στο α’ μέρος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο υστέρησαν και πάλι στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη η Ομόνοια θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της σκορ υποχώρησε στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας ταυτόχρονα μέτρα στους γηπεδούχους.

Στο 84′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολή του Μπέζους. Ο Ουκρανός σε διάστημα λίγων λεπτών δέχθηκε δύο κάρτες και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Το γκολ με το οποίο “σείστηκε” το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” και έφερε το ματς στα ίσα σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το “πολυβόλο” Ζάιρο με εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Φαμπιάνο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, το οποίο αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.