Perntreou: «Αφιερωμένο στη γιαγιά μου που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το τέταρτο βραβείο Stoiximan Top Save για αυτή τη σεζόν παρέλαβε ο Kleton Perntreou, για την κορυφαία απόκρουση της 24ης Αγωνιστικής. Ο τερματοφύλακας του Ακρίτα Χλώρακας δήλωσε κατά την απονομή:

«Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους που με ψήφισαν για ακόμη μια φορά. Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή η γιαγιά μου και θα ήθελα να το αφιερώσω σε αυτή όπως και στον πατέρα μου που έχασε την μητέρα του.»

Έχεις το φετινό ρεκόρ σε προτεινόμενες αποκρούσεις αλλά και σε κατακτήσεις του βραβείου. Πως νοιώθεις για αυτό;
«Η σεζόν αυτή είναι πολύ απαιτητική για εμένα και την ομάδα μου και χρειάστηκε να είμαι παρόν με αρκετές αποκρούσεις κάθε εβδομάδα. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα με αυτές τις αποκρούσεις να βοηθήσω την ομάδα μου.»

Πως βλέπεις το επίπεδο των τερματοφυλάκων στο πρωτάθλημα μας; Υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζεις;
«Το επίπεδο των τερματοφυλάκων στην Κύπρο είναι αρκετά υψηλό. Όπως έχουμε δει όλοι οι τερματοφύλακες δείχνουν την κλάση τους κάθε εβδομάδα με πολύ καλές εμφανίσεις και αποκρούσεις. Δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιον όμως μου αρέσουν οι Muriel Becker και Aleksandar Jovanovic.»

Σαν παιδί είχες κάποιο τερματοφύλακα ως ίνδαλμα;
«Μεγάλωσα οπαδός της Manchester United και ο αγαπημένος που τερματοφύλακας ήταν ο Van Der Sar. Ένας φοβερός τερματοφύλακας που τελείωσε την καριέρα του στην κορυφή. Έπειτα μου άρεσε ο De Gea που βάσισα πολύ το παιχνίδι μου πάνω του μεγαλώνοντας.»