Τεράστια Ευρωπαϊκή επιτυχία για 16χρονο Παφίτη αθλητή Ju-Jitsu Αλέξανδρο Κρετοβ

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο και το άθλημα του Ju-Jitsu πρέπει να θεωρείται η τρίτη θέση στην Ευρώπη που εξασφάλισε στους πρόσφατους πανευρωπαϊκούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Γαλλία ο Παφίτης αθλητής Αλέξανδρος Κρετόβ.

Ο Αλέξανδρος στο βάθρο της 3ης θέσης

Ο νεαρός αθλητής στο πρόσφατο European Youth Ju-Jitsu Championship 2023 που έγινε στην πόλη Verquin της Γαλλίας ανέβηκε στο βάθρο και κατετάγη 3ος στην ηλικία Κ16 και στην κατηγορία -66 kg νικώντας τον αθλητή από το Ισραήλ (δείτε το βίντεο που ακολουθεί για την 3η θέση).

O Αλέξανδρος με αντίπαλο τον Ισραηλινό πρωταθλητή που ήταν το φαβορί της διοργάνωσης αλλά έχασε από τον πρωταθλητή μας

Οι επόμενοι αγώνες Ju-Jitsu για τις ηλικίες U16-U18 kai U18 θα διεξαχθούν στο γειτονικό Ισραήλ και συγκεκριμένα την πόλη Beer Sheva στις 17 Ιουνίου 2023 αν και λόγω σχολικών εξετάσεων η συμμετοχή είναι αμφίβολη για τον νεαρό αθλητή.

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες

Μετά το Ισραήλ ακολουθούν Παγκόσμιοι αγώνες στην Αστάνα του Καζακστάν στις 20 Αυγούστου και στην συνέχεια οι Βαλκανικοί στο Μαυροβούνιο όπου ο Αλέξανδρος θα διεκδικήσει μια πιο ψηλή θέση στο βάθρο και γιατί όχι και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Αλέξανδρος Κρετόβ με τον πατέρα και προπονητή του Alex

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ju-Jitsu, Σάββας Κουμάστας, μιλώντας στο AthlitikaPress συνεχάρει τον αθλητή μας και τον προπονητή του λέγοντας πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον νεαρό.

Ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο

Τέτοιες επιτυχίες, είπε, βάζουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό χάρτη του Ju-Jitsu και πλέον εκτός από την προσπάθεια των νεαρών αθλητών, των γονιών τους αλλά και των προπονητών τους χρειάζεται και η Πολιτεία να επενδύσει περισσότερο σε αυτά τα παιδιά.

Τα γήπεδα της διοργάνωσης