Δεν τα κατάφερε στο “Αμμόχωστος” ο Ακρίτας.. “Όνειρο” μακρινό πλέον η παραμονή (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις του στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος Cyta o Ακρίτας, καθώς ηττήθηκε με 4-1 στο στάδιο “Αμμόχωστος” από την Νέα Σαλαμίνα. Παρότι η ομάδα της Χλώρακας κατάφερε να ανοίξει το σκορ εντούτοις στην συνέχεια δεν απέφυγε τα λάθη με αποτέλεσμα να φύγει από τη Λάρνακα χωρίς βαθμός στις αποσκευές της. Στους 12 βαθμούς και στην τελευταία θέση παραμένουν οι “πράσινοι”, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για παραμονή να εξανεμίζονται.

Ο Ακρίτας μπήκε καλύτερα στον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό με τον Σταύρο Γαβριήλ. Ο ταλαντούχος Κύπριος εξτρέμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 0-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Κόντρα στην ροή του ματς και σε μία ανυποψίαστη φάση η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι με το πλασέ του Τιάγκο έφεραν το ματς στα ίσα στο 30ο λεπτό. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη ο Ακρίτας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Τόρες να πιάνει το σουτ μετά από κόρνερ ωστόσο την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο β’ μέρος η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να σκοράρει και να φέρει “τούμπα” το παιχνίδι. Μετά από λάθος στο κέντρο από ποδοσφαιριστήτ του Ακρίτα οι “ερυθρόλευκοι” με γρήγορη επίθεση και άψογο τελείωμα του Ντορεγκαράι σημείωσα το 2-1 στο 55ο λεπτό.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του η ομάδα της Χλώρακας πίεζε όλο και περισσότερο για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα και κατάφεραν να σκοράρουν άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αρχικά το 3-1 πέτυχε ο Κουμουρής μετά από ωραία ατομική προσπάθεια στο 90+4, για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας ο Τολεμές από κοντά στο 90+7.