Δεν (Χ)άρηκε ούτε και τώρα τη νίκη η Πάφος FC (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι με τέσσερα γκολ, πολλές φάσεις και ξέφρενο ρυθμό η Πάφος FC εξήλθε ισόπαλη στο γήπεδο της με σκορ 2-2 απέναντι στον Άρη Λεμεσού.

Παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό έγινε στο α’ μέρος, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει ακατάπαυστα προς τις δύο εστίες.

Αρχικά η ομάδα του Άρη ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15ο λεπτό. Ο Κοκόριν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”. Προηγούμενος ο Ρώσος επιθετικός των φιλοξενουμένων ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κανέ.

Παρά το αρχικό σοκ οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με ωραίο γρήγορο ποδόσφαιρο προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν να υστερούν στην τελική προσπάθεια.

Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα η Πάφος, τα κατάφερε από την άσπρη βούλα ο Όννι Βαλακάρι. Ο Φινλανδός φορ εκτέλεσε εύστοχα απο τα έντεκα βήματα και ισοφάρισε σε 1-1. Το πέναλτι κέρδισε ο Μούαμερ Τάνκοβιτς με έξυπνο τρόπο.

Αμέσως μετά το γκολ η ισοφάρισης και συγκεκριμένα στην επόμενη φάση ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει, όμως το πλασέ του Μπαμπίκα απέκρουσε εξαιρετικά ο Ίβουσιτς.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Πάφος. Οι γηπεδούχοι έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Ζάιρο.

Ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και σήμερα στο “Στέλιος Κυριακίδης”, καθώς η καλύτερη ομάδα της Πάφου έχασε τα “άχαστα” και το “πλήρωσε” σε μία αντεπίθεση του Άρη. Ο αφύλακτος Μπέγκτσον στις καθυστερήσεις του α’ μέρου με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Πάφος FC ήταν καλύτερη και δικαιούταν το γκολ όμως αρχικά δεν τα κατάφερε στις προσπάθειες των Ικόκο και Τάνκοβιτς. Από την μεριά του ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες των γηπεδούχων με το σουτ του Μπέγκτσον.

Στο 70ο λεπτό ο Χένινγκ Μπεργκ πέρασε στον αγώνα τους Μπεσάρτ και Χέσταν δίνοντας νέα πνοή στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων.

Κόντρα και πάλι στην ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν “παγώσουν” το “Στέλιος Κυριακίδης” την στιγμή που ο Μαγιαμπέλα πλάσαρε σωστά για το 1-3. Λίγα ωστόσο λεπτά αργότερα μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για πεντακάθαρο όφσαϊντ.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Πάφος FC κατάφερε με ένα και όχι τόσο συνηθισμένο τρόπο για τα δεδομένα της να ισοφίσει. Ο Όννι Βαλακάρι με κεφαλιά νίκησε τον Βάνα Άλβες διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 81ο λεπτό.

Η νέα ισοπαλία κρατά “ζωντανή” την Πάφος FC στην διεκδίκηση της 3ης θέσης καθώς βρίσκεται στο πλην τρία από τον Άρη Λεμεσού.