Πέταξε στα “σκουπίδια” δύο βαθμούς η Πάφος FC στο “Μακάρειο”… (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι όπου η Πάφος FC ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να παραμείνει κοντά στους στόχους της, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο “Μακάρειο” στάδιο απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να φύγουν από την πρωτεύουσα με μόλις ένα βαθμό καθώς εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Κακό ξεκίνημα στον αγώνα πραγματοποίησε η Πάφος FC, δίνοντας μέτρα στον Ολυμπιακό να επιτεθεί και να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ίβουσιτς.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Χένινγκ Μπεργκ η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από ωραίο συνδιασμό. Ο Μπετανκόρ έστρωσε την μπάλα στον Αμπτουραχίμι, ο οποίος με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αφού πρώτα αυτή προσέκρουσε στο δεξιό κάθετο δοκάρι του Μολ. Η φάση έγινε στο 22′.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι άνευ λόγου και αιτίας υποχώρησαν δίνοντας χώρους στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δεν απέφυγαν τα πολλά ατομικά λάθη των παικτών του Χένινγκ Μπεργκ.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά από λάθος στην άμυνα της Πάφου κατάφεραν να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Πέτρος Ψύχας με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ίβουσιτς σημειώνοντας το 1-1.

H άσχημη εικόνα της Πάφου στο πρώτο μέρος ανάγκασε τον Χένινγκ Μπεργκ να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Πελάτζιο, Βαλακάρι και Χέσταντ αντί των Μπρούνο, Ναμ και Μπετανκόρ.

Στην επανάληψη η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έγινε καλύτερη με τις αλλαγές και κυριάρχησε καθ΄ όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο κλασσικές ευκαιρίες με τους Ικόκο και Χέσταντ ωστόσο ο Μολ με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το 1-1.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωση του οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ της νίκης, όμως για ακόμη μία φορά στην φετινή σεζόν υστέρησαν στην τελική πάσα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να “κλέψει” τη νίκη ωστόσο στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι η Πάφος FC στάθηκε τυχερή με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με σκορ 1-1.