(X)αλαρά στους “4” του Κυπέλλου η Πάφος FC! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης η Πάφος FC “σφράγισε” το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Δόξα Κατωκοπιάς το βράδυ της Τρίτης στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”. Οι “γαλάζιοι” στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Περιστερώνα επικράτησαν με 4-1 της προσφυγικής ομάδας.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος με λιγοστές αξιόλογες φάσεις εκατέρωθεν, η Πάφος κατάφερε να πάρει προβάδισμα με πολύ όμορφο τρόπο. Στο 18ο λεπτό με το “γλυκό” πλασέ του Έιρικ Χέσταντ οι γηπεδούχοι πήραντο προβάδισμα. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό οι λαμπτήρες του ένα από τους προβολείς του γηπέδου έκλεισαν αναγκάζοντας τον διαιτητή της συνάντησης να διακόψει προσωρινά τον αγώνα. Μετά από δεκάλπτη διακοπή το παιχνίδι επανάρχισε στο 60′.

H επόμενη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήρθε στο 72ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Μπετανκόρ με εναέρια προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Kωνσταντίνου.

Στα λετπά που ακολούθησαν η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ δημιούργησε άλλη μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Χέσταντ να καταλήγει δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Κωνσταντίνου.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς τα τελευταία στάδια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί προς την εστία του Ίβουσιτς, λόγω και των ποδοσφαιριστών που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Σακκάς.

Στις λιγοστές επιθετικές της προσπάθειες η Δόξα κατάφερε να πιάσει στον “ύπνο” την ΠΑΦΙΤΙΚΗ άμυνα και να ισοφαρίσει σε 1-1 με την κοντινή κεφαλιά του Τρούγιτς στο 85′.

Στα αξιοσημείωτα του ματς για τους γηπεδούχους είναι και το επίσημο ντεμπούτο του Λύσανδρου Παπαστυλιανού στην φετινή σεζόν. Ο ΠΑΦΙΤΗΣ επιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 80ο λεπτό και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας.

Ο Παπαστυλιανού με το που μπήκε στον αγώνα έκανε αισθητή την παρουσία του και λίγο έλειψε να σκοράρει το γκολ της νίκης, ωστόσο αστόχησε σε δύο περιπτώσεις.

Το σκορ δεν άνοιξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σολωμού, με την Πάφο να πανηγυρίζει για δεύτερη φορά (μετά το 2014 και έπειτα) την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.