Έβγαλε το… “τετράσφαιρο” και βλέπει τα Ημιτελικά του Κυπέλλου η Πάφος (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η εκπλητική Πάφος FC “παρέσυρε” την Δόξα Κατωκοπιάς κερδίζοντας την στην έδρας της με 4-1, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca-Cola. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την Πάφο στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ. Ο Ισπανός φορ με διαγώνιο σουτ σημείωσε το πρώτο του επισημο γκολ με την φανέλα της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Ωραία ασίστ στην φάση έδωσε ο Πελάτζιο!

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του γκολ της Πάφου η ομάδα του Κώστα Σακκά είχε απάντηση. Οι γηπεδούχοι με την κεφαλιά του Αντενόν στο 4′ ισοφάρισαν σε 1-1. Στην φάση η άμυνα των “γαλάζιων” πιάστηκε στον ύπνο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τις δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ.

Στο 17ο λεπτό το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ βρήκε για δεύτερη φορά στο ματς τον δρόμο προς τα δίκτυα. Αυτή την φορά ο Ντένι Χότσκο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Προηγήθηκε η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι. Το σουτ του Φινλανδού βρήκε στο δοκάρι με την μπάλα να φθάνει στον Χότσκο και να σκοράρει!

Η αντίδραση της Δόξας ήρθε περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Ο Σαντίκ βρέθηκε απένατι στον Ίβουσιτς ωστόσο το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κροάτη.

Η τελευταία ευκαιρία του α’ μέρους ανήκε στην Πάφο. Ο Βαλακάρι έστρωσε στον Χότσκο, όμως το σουτ του Μαυροβούνιου σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Δόξας. Το 1-2 ήταν και αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα μπήκε και στο δεύτερο μέρος δυνατά στον αγώνα και ευτύχησε μόλις στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης να αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ με εκπληκτικό τρόπο. Ο Μουσταφά Ναμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και στην συνέχεια και ευτύχησαν να σκοράρουν και τέταρτο γκολ! Αυτή την φορά μετά από ωραία αντεπίθεση ο Μπεσάρτ έφυγε μόνος πλασάροντας σωστά για το 1-4.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ έριξε “στροφές” θέλοντας να κάνει διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος.

Από μία ανυποψίαστη φάση οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 78′. Συγκεκριμένα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ναμ μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση μετά από παρέμβαση του VAR.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρούγιτς, ο οποίος από έντεκα βήματα νικήθηκε από τον Ίβιτσα Ίβουσιτ. Ο Κροάτης απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνιά.

Δυστυχώς όμως τα όσα ακολούθησαν παίρνουν πολλά χρόνια πίσω το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο VAR-ίστας της αναμέτρησης Χρυσοβαλάντης Θεουλή άνευ λόγου και αιτίας ζήτησε επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Τρούγιτς ο οποίος και πάλι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με την Πάφος FC να φεύγει από το στάδιο “Κατωκοπιά-Επιστροφή-Γλαύκος Κληρίδης” με μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης!