Κρατούσε την νίκη μέχρι το 89′ ο Ακρίτας στην ΑΕΚ Αρένα αλλά του πήραν την μπουκιά από το στόμα (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την “μπουκιά από το στόμα” πήρε η ΑΕΚ από τον εκπληκτικό Ακρίτα ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1 στο 89ο λεπτό. Με τον ένα βαθμό επιστρέφει από την πόλη του Ζήνωνα η ομάδα της Χλώρακας, η οποία έφθασε τους 12 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα Cyta και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μπρούνο Ακράποβιτς έδειξε από τα πρώτα μόλις λεπτά καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαίρια του αγώνα με το σουτ του Γαβριήλ το οποίο σταμάτησε πάνω στον Τούμπα.

Η ΑΕΚ όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε στροφές και κατάφερε να γίνει απειλητική προς την εστία του Ακρίτα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Χλώρακας Κλέντον Παντρέουν δήλωσε παρών με κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο 21ο λεπτό της συνάντησης ο Ακρίτας “πάγωσε” την ήδη παγωνμένη ΑΕΚ Αρένα. Συγκεκριμένα ο Μαρτσέλο Τόρρες μετά από ασίστ του Σέχιτς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με ωραίο πλασέ.

Το γκολ έδειξε να αποσυντονίζει τους γηπεδούχους και ταυτόχρονα έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Ακρίτα, οι οποίοι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους, κρατώντας το μηδέν παθητικό μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι Λαρνακείς πίεσαν από την αρχή για το γκολ της ισοφάρισης, όμως βρήκαν απέναντι τους τον εξαιρετικό Περντρέου!

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ πέτυχε στο 66ο λεπτό ο Ακρίτας. Και πάλι με τον Τόρρες οι Χλωρακιώτες βρήκαν το δρόμος προς τα δίκτυα, ωστόσο το VAR είχε διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι επαναληπτικές προβολές δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση αυτή την απόφαση.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ακρίτας θα πανηγυρίσει μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα, εντούτοις η ΑΕΚ διά ποδός του αρχηγού της ισοφάρισε. Συγκεκριμένα ο Τρισκόβσκι με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στο 89′.

Στα λεπτά που έμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι παραδόξως ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Αρχικά η μπαλιά του Βάσκο Λόπες στο 92′ κόντραρε και χτύπησε στο δοκάρι και στο 95′ ο ίδιος παίκτης με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τούμπα.

Το 1-1 δίνει στον Ακρίτα ένα ανέλπιστο βαθμό, ωστόσο άπαντες στο “στρατόπεδο” της Χλώρακας έχουν μία “γλυκόπικρη” γεύση από τον αγώνα καθώς γνωρίζουν καλά ότι θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο από τη Λάρνακα.