O Xέσταντ “σέρβιρε”, ο Ζάιρο έβαζε και η Πάφος συνεχίζει το βιολί της (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την 13η της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα Cyta πανηγύρισε νωρίτερα στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” η Πάφος FC κερδίζοντας με 3-1 την Δόξα Κατωκοπιάς για τα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής. Τους 44 βαθμούς έφθασαν οι “γαλάζιοι” ανεβαίνοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πέραν από τα δύο γκολ του Ζάιρο ήταν και οι τρεις ασίστ του Έιρικ Χέσταντ. Ο Νορβηγός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από την μέρα που ήρθε στο νησί μας!

Την πρώτη ευκαιρία του αγώνα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 5ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ογιάλα έφυφε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολαθάμπαλ.

Στην πρώτη της καλή φάση η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με “μαγικό” τρόπο. Μετά από εκπληκτικό συνδιασμό των Πελάτζιο, Ναμ, Χέσταντ και Ζάιρο, ο τελευταίος έφυγε απέναντι στον Σισκόφσκι και με “σκαφτό” πλασέ νίκησε τον Σκοπιανό για το 1-0.

Στο 33ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ της Πάφου και του πρωταθλήματος Cyta Ζάιρο Ντα Σίλβα βρήκε και πάλι δίκτυα! Ο Βραζιλιάνος αφού “χόρεψε” σάμπα την άμυνα της Δόξας με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν τα πανηγύρια του δεύτερου γκολ της Πάφος FC, η Δόξα απάντησε με αυτογκόλ. Ο Ασάντε έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Μπάιριτς και να καταλήγει στα δίκτυα.

Η γρήγορη αντίδραση της Δόξας “σόκαρε” τους ποδοσφαιριστές του Μπεργκ και στα λεπτά που ακολούησαν λίγο έλειχε να να δεχθούν την ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 39′ ο Ασάντε μετά το λάθος του Κβίντα έφυγε μόνος από διαγώνια, όμως το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο του δοκάρι, αφού πρώτα ο Ολαθαμπάλ άγγιξε την μπάλα. Το 2-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι πίεσαν για το τρίτο γκολ που θα τους “έλυνε” τα χέρια.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του β’ μέρους ήταν για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα. Ο Σεμέδο στο τετ-α-τετ με τον Σισκόφσκι νικήθηκε από τον Σκοπιανό στο 47′.

Η πίεση της Πάφου συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και αυτή “εξαργυρώθηκε” με τρίτο γκολ στο 62ο λεπτό. Ο Χέσταντ πάσαρε στον Κανέ και αυτός με πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ έριξαν ρυθμούς, κάνοντας συνάμα πολύ καλή διαχείριση του υπέρ τους σκορ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με 3-1.

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα: