Ο Ακρίτας προσπάθησε αλλά η πρόκριση βάφτηκε “Γαλάζια” (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

“Γαλάζιο” βάφτηκε το ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Coca Cola, καθώς η Πάφος FC επικράτησε δύσκολα με 3-1 του αξιόμαχου Ακρίτα Χλώρακας και πήρε την πρόκριση για την Προημιτελική φάση του θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ακρίτας ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, καταφέρνοντας να δημιουργήσει και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Συγκεκριμένα το σουτ του Γαβριήλ έκοψε με αυτοθυσία ο Κβίντα στο 7ο λεπτό.

Λίγα λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”. Η ομάδα της Πάφος FC στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Μπεσάρτ Αμπτουραχίμι με ωραία ενέργεια και άψογο διαγώνιο πλασέ σημείωσε το 1-0. Ο Σκοπιανός σεβόμενος το πέρασμα του από τον Ακρίτα δεν πανηγύρισε το γκολ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το 35ο λεπτό, όπου η ομάδα του Μπρούνο Ακράποβιτς πίεσε για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να σημειώσει το γκολ ισοφάρισης. Μάλιστα, στο 41′ ο Ακρίτας έφθασε μία ανάσα από το γκολ, ωστόσο το δυνατό σουτ του Κλεμέντε εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Ολαθαμπάλ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν δις με τον Βαλακάρι (51′, 56′). Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε ωστόσο να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 58ο λεπτό οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε αλλαγές. Θέση στον αγωνιστικό χώρο για την Πάφο πήραν οι Ζάιρο, Τάνκοβις και Κανέ. Για τον Ακρίτα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Πικής και Άμπραχαμ.

Δέκα περίπου λεπτά αργότερα η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να πετύχει το 2-0, το οποίο επικυρώθηκε μετά από επέμβαση του VAR. Ο αρχισκόρερ των “γαλάζιων” προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αρχικά το γκολ είχε ακυρωθεί για οφσάιντ.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 80ο λεπτό. Ο Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε τον Καστεγιάνι, ο οποίος απέκρουσε ασταθώς. Ο Κβίντα πήρε το “ριμπάουντ” με κεφαλιά, όμως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ακρίτα είχε και πάλι απάντηση.

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η πιο εντυπωσιακή φάση του αγώνα. Ο Ακρίτας κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με ένα απίστευτο σουτ “κεραυνό” του Άμπραχαμ! Ο Ισπανός με την γκολάρα που σημείωσε έβαλε και πάλι την ομάδα της Χλώρακας στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Το γκολ που σημείωσε η ομάδα του Μπρούνο Ακράποβιτς έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Μάλιστα, οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Εράσο από πλεονεκτική θέση στο 88′ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Ότι δεν κατάφερε ο Ακρίτας πέτυχε δύο λεπτά αργότερα η Πάφος FC. Συγκεκριμένα στο 90ο λεπτό ο Χέσταντ που λίγο νωρίτερα πήρε θέση στον αγώνα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σεμέδο. Ο δεύτερος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: