Κρατούσε τη νίκη μέχρι το 95′ η Πάφος αλλά δεν την πήρε

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που η Πάφος FC κρατούσε τη νίκη μέχρι το 95ο λεπτό, δεν κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο από μία μακρινή μπαλιά, με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί με ισόπαλο 2-2 απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού.

“Ονειρικό” ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα της Πάφου, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εξαιρετικό συνδιασμό ο Ζάιρο βρέθηκε μόνός στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Από την άλλη η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ με εξαιρετική τακτική προσπάθησε να χτυπήσει τον Απόλλωνα στην αντεπίθεση, όμως τις κλασσικές ευκαιρίες που βρήκε δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με το “καλημέρα” της επανάληψης o Aπόλλωνας κέρδίσε πέναλτι. Ο Βα βρέθηκε κάτω στην μεγάλη περιοχή με το διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει αμέσως το σημείο που βρίσκεται η άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σαχάρ σημειώνοντας το 1-1.

Στην συνέχεια η Πάφος επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε έδωσε χώρο στους επιθετικούς των φιλοξενουμένων και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ο Βα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στο 56′, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ.

Στο 69ο λεπτό σημειώθηκε το γκολ της χρονιάς. Ο Μουσταφά Ναμ με ένα αριστοτεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι. Η Πάφος FC σχεδόν από το πουθενά κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα και να γίνει το “αφεντικό” στον αγώνα.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά, χωρίς να απειληθούν. Ωστόσο η τύχη τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Χαμάς με μακρινή σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.