Στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή μετά από ένα ασύλληπτο τελικό!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Αργεντινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Ο Μέσι και η παρέα του επικράτησαν 4-2 στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι της Γαλλίας και σήκωσαν το Μουντιάλ. 

Η Αργεντινή μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μόλις στο 5ο λεπτό απείλησε με μακρινό σουτ του ΜακΆλιστερ. Τρία λεπτά μετά, ήρθε άλλη μια τελική, με το σουτ του Ντε Πολ να κοντράρει και να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Λιορίς. Στο 17ο λεπτό ακολούθησε ένα άστοχο σουτ του Ντι Μαρία και λίγο αργότερα, στο 21ο λεπτό ήρθε το πέναλτι για την Αργεντινή. 

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ο Ντι Μαρία άδειασε τον Ντεμπελέ, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ο εξτρέμ της Γαλλίας τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα να δοθεί η παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος ήταν εύστοχος δίνοντας προβάδισμα στην Αργεντινή.

Η αλμπισελέστε συνέχισε να έχει την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, πίεσε περισσότερο και στο 36ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της. Ο ΜακΆλιστερ έφυγε στην κόντρα επίθεση, έδωσε παράλληλα στον Ντι Μαρία ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Λιορίς για το 2-0 της Αργεντινής.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν άλλαξε κάτι και η Αργεντινή δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ. Από την άλλη η Γαλλία, ήταν χαμένη σε όλο το πρώτο μέρος χωρίς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. 

Η Αργεντινή και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά από την Γαλλία και απείλησε μάλιστα με σουτ του Ντε Πολ στο 50′ και με άλλο ένα σουτ του Αλβάρες στο 59ο λεπτό. Ένα λεπτό μετά, ήρθε άλλη μια τελική για την Αργεντινή, όμως, το πλασέ του Μέσι από καλή θέση εντός περιοχής, πέρασε λίγο έξω. 

Η Γαλλία κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της τελική στο 68ο λεπτό με κεφαλιά του Μουανί ενώ τρία λεπτά μετά, ήρθε και ένα δυνατό σουτ του Εμπαπέ, το οποίο όμως πέρασε αρκετά ψηλά πάνω από την εστί του Μαρτίνες. 

Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ
Στο 79ο λεπτό του αγώνα, η Γαλλία κέρδισε πέναλτι μετά από παράβση του Οταμέντι πάνω στον Μουανί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εμπαπέ που ευστόχησε για την μείωση του σκορ σε 2-1. Η Γαλλία δεν σταμάτησε εκεί, και ενώ ήταν χαμένη σχεδόν σε όλο τον αγώνα, κατάφερε να κολλήσει και δεύτερο τέρμα. Στο 82ο λεπτό, ο Κιλιάν Εμπαπέ με δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Μαρτίνες και έφερε τον αγώνα στα ίσια. 

Μέχρι το τέλος του 90λέπτου, είχαν φάσεις οι δύο ομάδες, όμως, το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, δημιουργήθηκαν δύο καλές ευκαιρίες, από την Αργεντινή. Στο 105′ ο Λαουτάρο από κοντά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, καθώς το σουτ του κόντραρε ενώ στην επαναφορά ούτε το σουτ του Μοντιέλ είχε στόχο στην εστία. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήρθε και η δεύτερη καλή στιγμή όμως ο Λαούτάρο σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιορίς. 

Στο 108′ της παράτασης, ήρθε άλλο ένα γκολ για την Αργεντινή που της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από τρομερή συνεργασία των παικτών της Αργεντινής, ο Λαουτάρο έκανε αρχικά το σουτ έδιωξε  ο Γιορίς αλλά ο Μέσι με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Ο τελικός όμως είχε δρόμο. Η Γαλλία στο 116′ κέρδισε πέναλτι και ο Εμπαπέ με άλλη μια εύστοχη εκτέλεση, νίκησε τον Μαρτίνες και έκανε το 3-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο δοηγήθηκε στα πέναλτι.\

ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τελικά στην διαδικασία των πέναλτι η Αργεντινή επικράτησε με 4-2 της Γαλλίας και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η εξέλιξη των πέναλτι
Ο Εμπαπέ σκόραρε ξανά από τη βούλα
Ο Λορίς έκανε βηματάκι αριστερά, ο Μέσι σούταρε χαμηλά και λίγο από την άλλη πλευρά και 1-1
Ο Κομάν εκτελεί δυνατά, ο Μαρτίνες πέφτει αριστερά και το αποκρούει!
Ο Ντιμπάλα εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-1 για την Αργεντινή
Ο Τσουαμενί το έριξε έξω!
Ο Παρέδες εκτελεί και κάνει το 3-1
Δύναμη και κέντρο από τον Κολό Μουανί και 3-2
Ο Μοντιέλ στέφει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου

Πηγή: Sportime