Μία Πάφος να “γουστάρεις” και… ΚΟΡΥΦΗ! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα Cyta συνέχισε η Πάφος FC,η οποία επικράτησε στην έδρα της της ΑΕΚ Λάρνακας με 1-0 και ανέβηκε πρώτη στην βαθμολογία με δέκα βαθμούς. “Σείστηκε” το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” από τους πέντε χιλιάδες ΠΑΦΙΤΕΣ, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα ακόμη μία επιτυχία της ομάδας τους.

Μόλις στο 3ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Πάφο FC. Ο Ζάιρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πρόλαβε να “τσιμπήσει” την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Αν και αρχικά ο διαιτητής του αγώνα Μάριος Χριστοφόρου έδειξε το σημείο του πέναλτι, ωστόσο μέσω VAR άλλαξε η απόφαση και δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. Ο ρεφ της συνάντησης αρνήθηκε να αποβάλει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Πίριτς όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα.

Στην συνέχεια η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα επικράτησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου πιέζοντας ασφυχτικά την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Το γκολ που τόσο άξιζε ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στο α’ μέρος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια με το “άγονο” 0-0.

Στην επανάληψη η ομάδα της ΑΕΚ βγήκε από το “καβούκι” της και προσπάθησε να επιτεθεί, με την ομάδα του Μπεργκ να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στην αντεπίθεση και με μακρινές μπαλιές.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Πάφο ήρθε στο 76′ με την καρφωτή κεφαλιά του Ζάιρο μετά από κόρνερ. Όπως ήταν λογικό ακολούθησαν ξέφρενα πανηγύρια από τους φίλους της Πάφου.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, όμως οι “Παφίτες” με ψυχή και πάθος κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.