Έγραψε Ιστορία ο Ακρίτας- Νίκη στην παρθενική του εμφάνιση στην Ά κατηγορία με 1-0 επί της Ομόνοιας

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νίκη και τρεις βαθμούς για την ομάδα του Ακρίτα Χλώρακας στο πρώτο της παιχνίδι στην Ιστορία της στην Ά κατηγορία.

Οι Χλωρακιώτες άνοιξαν λογαριασμό με τον καλύτερο τρόπο απέναντι μάλιστα σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως η Ευρωπαία Ομόνοια.

Ο Ακρίτας ήταν εντυπωσιακός και ουσιαστικός στο πρώτο μέρος, στο οποίο κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Βασίλης Δημοσθένους σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς και να καταλήγει στα δίκτυα του Ουζόχο.

Παρότι πολλοί θα περιμέναν αντίδραση της Ομόνοιας, αυτή ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, μιας και η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία ήταν άψογη καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και περισσότερα γκολ, όμως στάθηκαν άτυχοι σε τουλάχιστον τρεις ακόμα περιπτώσεις.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μπροστά από τις δύο εστίες. Από την μία η Ομόνοια προσπαθούσε κυρίως με από τα “φτερά” της να γίνει επικίνδυνη και από την άλλη ο Ακρίτας με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Η ομάδα της Χλώρακας κατάφερε να αντέξει την πίεση της Ομόνοιας η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Κασάμα και Παναγιώτου.

Η εμφάνιση του Ακρίτα που ήταν ιστορική από κάθε άποψης συνοδεύτηκε και από τρίποντο το οποίο σίγουρα δίνει μεγάλο αέρα αισιοδοξίας στο σύνολο του Μπαντία.

Ο Ακρίτας στο επόμενο παιχνίδι αντιμετωπίζει την Νέα Σαλαμίνα η οποία προέρχεται επίσης από νίκη.