Πάφος FC: Φιλική ήττα με αρκετά συμπεράσματα και θετικό πρόσημο (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί Αυστριακού εδάφους η Πάφος FC από την Β’ ομάδα της Γερμανικής Ντόρτμουντ. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης μπήκε στο β’ μέρος με κεφαλιά στο 56ο λεπτό.

Αρκετά ανταγωνιστική εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ντάρκο Μίλαντς. Ο Σλοβένος στο αρχικό σχήμα επέλεξε τους Ρούτκο, Μάτιτς, Κβίντα, Αντωνίου, Πάνιτς, Ντάγκλας, Αουρέλιο, Μπεριγκό, Σεμέδο, Φυλακτού και Πάντσεον. Από την άλλη οι Γερμανοί έδειξαν πιο έτοιμοι και απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Ρούτκο να λειτουργεί εξαιρετικά σε κάποιες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο νεοφερμένος Γουίλι Σεμέδο, ο οποίος αν και νωρίς έδειξε να εγκληματίζεται στη νέα του ομάδα. Τέλος, ο Τζέισον Πάντσεον έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του καθ’ όλη την διάρκεια του α’ μέρους.

Στην επανάληψη ο κ. Μίλανιτς προχώρησε σε μαζικές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και στον νεοφερμένο Κολομβιανό αμυντικό Τζέισον Παλάσιος. Όπως ήταν λογικό, οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στο β’ μέρος και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 56ο λεπτό με κεφαλιά. Η ομάδα της Πάφου έδειχνε να δυσκολεύεται πολύ στην δημιουργία φάσεων, αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Συμπεράσματα:

Αν και νωρίς, η Πάφος έδειξε να έχει κενά κυρίως στην αμυντική της λειτουργία. Η έλλειψε αριστεροπόδαρου ακραίου αμυντικού ήταν εμφανής καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμής το πρώτο φιλικό παιχνίδι των “γαλάζιων” έχει θετικό πρόσημο.