ΡΕΤΡΟ: Από τους καλύτερους ξένους που αγωνίστηκαν σε ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ίσως πολλοί να μην τον θυμούνται καθώς το πέρασμα του από το Κυπριακό πρωτάθλημα ήταν σύντομο, ωστόσο ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός Xόρχε Τεϊσέιρα πρόλαβε στον έναν χρόνο που αγωνίστηκε στα μέρη μας να δείξει δείγματα της κλάσης του.

Συγκεκριμένα ήταν Ιούλιος του 2008 όταν ο Ατρόμητος Γεροσκήπου που θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Κατηγορία απέκτησε τον νεαρό Πορτογάλο. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με τεράστια δυνατότητα εξέλιξης, καθώς ξεχώριζε στο σύνολο του Σοφόκλη Σοφοκλέους παρότι ήταν μόλις 22 χρονών.

Αφού αγωνίστηκε για έξι μήνες με τα κόκκινα χρώματα του Ατρόμητου, η Αθλητική Ένωση Πάφου απέκτησε τον Τεϊσέιρα τον Γενάρη του 2009. Στην “γαλανόλευκη” ομάδα δεν έκατσε για πολύ καθώς το καλοκαίρι του ίδιου έτους “ήχησαν” για εκείνον οι “σειρήνες” από το εξωτερικό.

Η Ισραηλίτικη Μακάμπι Χάιφα κατέβαλε ένα σεβαστό ποσό στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, με τον Πορτογάλο να ανοίγει τα “φτερά” του για μία σπουδαία καριέρα σε ομάδες όπως Ζυρίχη, Σιένα, Στάνταρ Λιέγης και Τσάρλτον.

Σήμερα ο 33χρονος ποδοσφαιριστής βγάζει το “ψωμί” του στο Βελγικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Σεντ Τρούιντεν.